dimecres, 4 de febrer del 2015

LA CIUTAT DE LES PERSONES

El candidat del PSC a l’alcaldia d’Amposta Francesc Miró, va donar ahir el tret de sortida de la campanya electoral fent un acte al Casal que presentava un ple absolut. Sí, ja sé que Convergència a Amposta mou a molta més gent i que segurament haurien omplert 4 o 5 casals, però els socialistes no tenen les armes que tenen els convergents com la possibilitat de trucar i mobilitzar a tos aquells que els hi deuen favors.
L’actual portaveu del grup municipal del PSC-PM a l’ajuntament i cap de llista les dues darreres legislatures Toni Espanya va fer de teloner i va destacar les qualitats del candidat: experiència, treball, honestedat, voluntat de servei, etc. Fins i tot les va anteposar a les de l’actual alcalde d’Amposta que, precisament ahir, era notícia al diari el País i no precisament per fer bé la feina.
Espanya va tenir paraules d'elogi i, en algun cas record, per als candidats socialistes a l'alcaldia d'Amposta: Joan Gabaldà, Josep Maria Simó, Pere Margalef i Gabriel Perles. 
Acte seguit va ser el torn de Francesc Miró que va esbossar el programa electoral amb el que es presentarà a les municipals de maig. Del seu discurs vull destacar dues coses: no va prometre cap obra que suposi una gran inversió per al municipi i, en canvi, si que va posar èmfasi a l’hora de destacar que es preocuparà per totes aquelles petites coses que augmenten la qualitat de vida dels ciutadans.
Per a què volem centres comercials que han de tancar al cap de pocs mesos de posar-se en funcionament? O una residència de la tercera edat sobredimensionada que suposarà una enorme despesa per als ciutadans de la ciutat? O una estació de bus infrautilitzada?
Els problemes reals de la ciutadania són uns altres ben diferents, com ara l’atur, la pobresa energètica o, simplement, la pobresa en general.

Fins i tot va donar algunes xifres com ara que Futuro Ciudad Amposta deu a l’Ajuntament 300.000 euros. Sinó recordo malament, aquesta quantitat es devia en concepte de permís d’obres i, l’equip de govern el hi va concedir una moratòria en un fet totalment inusual, ja que fins aquell moment mai s’havia fet. No vull ser malpensat, però serà que Roig hi tenia alguna cosa a veure?
També va dir que si és alcalde d’Amposta incrementarà la partida dedicada a beques de transport que passaria dels ridículs 6.000 euros d’ara a 60.000; que abaixaria l’IBI urbà en un 20% en 4 anys (el primer any l’abaixada seria del 10%) i que l’IBI rústic es destinaria totalment a reparar els camins del terme.  
Va assegurar que no deixaria de tocar les portes de les diferents administracions per a reclamar un millor finançament, i va posar dos exemples: les escoles bressol i les escoles de música. També va dir que milloraria les subvencions a les entitats que organitzen actes a la ciutat.

Va lamentar l’oportunitat perduda d’Amposta per no haver estat nomenada subseu dels Jocs del Mediterrani que es duran a terme a Tarragona l’any 2017 i tot, segons Miró, per no haver fet els deures, però que encara s’està a temps de poder-ho aconseguir.
Finalment va donar les gràcies a tots els assistents a l’acte entre els que es trobaven amics i companys de Godall (d’on ha estat alcalde les 3 darreres legislatures), també els alcaldes socialistes de poblacions com el Mas de Barberans, el Perelló (en aquest cas alcaldessa), Aldover, Deltebre i Sant Jaume, el diputat al Congrés Joan Ruiz, el senador de l’Entesa Joan Sabaté i algun espia enviat per l’equip de govern.