dimarts, 5 de maig del 2015

Aguirre-Rajoy, la batalla definitiva

ENRIC HERNÀNDEZ
Director

Al destapar-se els sobresous que els dirigents del PP suposadament cobraven a càrrec d'una caixa b, denúncia que els papers de Bárcenas vindrien a apuntalar, el partit de Mariano Rajoy va amenaçar d'emprendre accions legals contra tots els que l'acusessin d'haver repartit sobres en diner negre. Si l'advertència del PP segueix ferma, aquest dilluns, tan aviat com obrin els jutjats, hauria de presentar una querella contra la seva candidata a l'alcaldia de Madrid,Esperanza Aguirre.
Malgrat que la trama Gürtel va germinar i va florir a Madrid, concretament en el si del partit i el Govern autonòmic per ella presidits, Aguirre no només es declara aliena a aquest entramat corrupte, sinó que fins i tot presumeix d'haver-lo fet aflorar. Però dissabte, en una tertúlia televisiva, la líder del PP de Madrid va anar més enllà en la seva estratègia d'oposició al partit a la cúpula del qual pertany, ja que a preguntes d'un periodista va confirmar que tots els dirigents conservadors cobraven sobresous, excepte ella mateixa i Alberto Ruiz-Gallardón. Déu n'hi do.

Ostatge de la candidata

¿Què succeiria si un dirigent del PSOE andalús impliqués Susana ­Díaz en el cas dels ERO? ¿I si un responsable de Convergència acusés el partit del cobrament de comissions per adjudicar obra pública? L'escàndol seria majúscul, la suspensió de militància, immediata, i l'actuació de la justícia, fulgurant. Per ara, res d'això ha passat en el cas que ens ocupa.
Si Aguirre no rectifica ni Rajoy pren mesures contra ella per unes afirmacions tan greus, el PP s'haurà convertit, definitivament, en ostatge de la seva candidata a Madrid, disposada a cremar les naus del partit a fi de conquistar l'alcaldia. I no costa imaginar com reaccionarà la lideressa en cas que, com vaticinen les enquestes, s'alci amb un triomf a les urnes enmig de l'enfonsament general del PP.
Encara que li pesi, Rajoy es va aferrar a l'empenta electoral d'Aguirre per conservar el feu popular de Madrid. Si guanya les seves eleccions en franca oposició a Rajoy, la batalla estarà servida. I aquesta vegada serà la definitiva.