dijous, 14 de maig del 2015

EPISODIS ELECTORALS AMPOSTINS: LA PROPAGANDA DE CAMPANYA (Tercera part)

ESQUERRA D’AMPOSTA-ACORD MUNICIPAL (EA-AM) Candidat Adam Tomàs.

Cartells. Sí.

Banderoles. De moment, no.

Mupis. Tampoc n’he vist.

Lema electoral. Junts pel canvi. I és que Adam Tomás ha aconseguit unir en una mateixa candidatura ERC, EA, ICV-EUA i una plataforma cívica amb un integrant de les CUP.

Seu electoral. Sí. Va entrar en funcionament a principis de mes i està las Quatre Cantons, allà on hi va haver una immobiliària i molt abans una entitat financera.

Des del meu punt de vista, Adam Tomàs és el que dóna una imatge de candidat més proper, a la vegada que genera més confiança amb el seu semblant rialler.
Com fa 4 anys, aspiren que el seu candidat es converteixi en l’alcalde d’Amposta. Sinó guanyen les eleccions, al menys que CiU perdi la majoria absoluta i així poder pactar amb altres forces i enviar a CiU a l’oposició després de 28 anys. 

  
CONVERGÈNCIA I UNIÓ (CiU) Cap de llista Manel Ferré.
Cartells. No n’he vist.

Banderoles. Sí.

Mupis. Sí.

Lema electoral. Dos lemes, el primer ja el van usar en precampanya (Amposta Sí) i Amb tu fem camí.
Seu electoral. A diferència d’altres vegades, aquest any no n’he vist cap.
Després d’analitzar les altres candidatures, la de CiU és la que m’inspira més comentaris. Serà per alguna cosa? Primer que res, em va cridar l’atenció en veure la imatge de Manel Ferré, mirant cap a un costat. Sempre he sentit dir no te’n refiïs d’aquella persona que no et mira als ulls. Després de 8 anys com alcalde, estareu d’acord amb mi que Manel Ferré no inspira confiança.

El lema Amposta Sí, es contraposa a les polítiques del No que, normalment fa servir l’oposició. Però és que a Amposta no hi pot tenir lloc una altra forma de fer oposició, ja que, la majoria absoluta de CiU, atura qualsevol bona iniciativa (en forma de mocions) que puguin fer els grups de l’oposició.
Però dir  a tot, potser contraproduent. Sí a la corrupció? Sí a les comissions il·legals? Sí a una manera despòtica de govern? Sovint s’ha de saber dir que no per a rebutjar polítiques autoritàries i conductes aparentment dubtoses.
Com he dit més amunt, el segon lema de campanya és Amb tu fem camí... I tant de camí que han fet. De moment, gràcies als vots d’una part important de la població, fa 28 anys que governen Amposta i, pel que sembla, col·lectivament no els hi ha anat gens malament. Això sí, a uns més que al altres...
Els de CiU necessiten el teu vot per a seguir al cap davant dels destins d’Amposta, però i tu?També necessites votar-los? No va sent hora de deixar d’acompanyar-los?
Queda clar que volen conservar la majoria absoluta que ja han tret en 6 vegades més de forma consecutiva per a poder conservar els seus privilegis. Molts dels seus candidats han fet de la política la seva professió. I un polític ha d’estar per a servir a la ciutadania i no per a servir-se de la ciutadania.