dimecres, 27 de maig del 2015

EPISODIS ELECTORALS. PATACADES (AMPOSTA)

Què Ferré i els seus no busquin fantasmes allà on no els hi ha! L’estrepitosa derrota és fruit dels seus propis errors, encara que no espero que ho reconeguin. Rajoy tampoc reconeix que la pèrdua de vots sigui deguda als casos de corrupció i a la prepotència dels seus dirigents i diu en canvi que és degut a la manca de comunicació.
Com sabeu, la primera regla d’un polític ha de ser la coherència, però també l’honestedat i assumir els errors quan es produeixen. És el que es coneix com autocrítica. Si no ets capaç d’assumir responsabilitats, potser haver-ho pensat abans i no haver entrat en política.
Durant 28 anys, la majoria dels polítics ampostins de CiU, han entrat en política buscant assegurar-se un futur professional i fins i tot, per a guanyar diners. Molts més que els que haurien guanyat exercint la majoria d’activitats al sector privat.
Però sovint no sé sap què va ser primer, si l’ou o la gallina: si et donaven una feina i et feies de CDC o et feies de CDC per a que et donessin una feina... Però a la pràctica és ben bé igual. El que realment importa es engrandir la família per a que tots els seus membres empre excepció aportin els vots necessaris per a la causa com una mena de contribució obligatòria.
Però que va passar diumenge per a que hagués aquest daltabaix? (per a ells es clar) A l’hora de buscar causes en trobarem més d’una. De fet unes quantes.
-La primera i principal són els 28 anys de govern. Quan algú governa tants d’anys i s’obtenen 6 majories absolutes, t’arribes a creure que ets tan bo que és impossible que et puguis equivocar. En tot cas, qui s’equivoca sempre seran els altres.
Aquesta actitud, al final cansa, fins i tot als teus. D’aquí la pèrdua considerable de vots (de 3.946 el 2011 a 2.738 diumenge passat) De no haver estat així, ERC tampoc n’hauria guanyat tants (De 2.225 a 4.400) i, lògicament, el resultat hauria estat si fa o no fa els que es pronosticava: CiU guanyava però sense majoria i el PSC o fins i tot PxC podrien haver estat determinants. Ningú donava res pel PP i PCPC, tal com jo mateix vaig augurar.
Una bona prova del que estic dient són les paraules de l’alcalde en funcions al titllar de mediocresals membres d’un possible govern de la resta de partits. Mediocres en contraposició als extraordinaris (*) que són ells (o al menys així s’ho creuen)  
-La bona feina d’Adam Tomàs. Segons la informació que tinc, el pacte entre ERC i ICV-EUA, feia molt de temps que estava tancat, encara que s’anunciés, com aquell que diu, abans de les eleccions.
Haver renunciat a les sigles del partit, indica clarament la voluntat d’arribar a amplis acords més enllà de la ideologia pròpia de cada partit.
-Els escorcolls de la Guardia Civil a l’Hospital Comarcal (recordeu, de propietat municipal) i, posteriorment a les dependències de la Casa Consistorial.
Aquests fet posaven en evidència el que una gran part de la ciutadania pensava (i pensa) des de fa molts d’anys: no és possible que a Amposta no hi hagi casos de corrupció política.
L’escorcoll és fruit de la investigació que es du a terme sobre el cas INNOVA de Reus i del que el jutge ja ha realitzat diverses detencions.
Sovint des de l’oposició s’han denunciat irregularitats (fins i tot acudint als tribunals com ha fet PxC) I, encara que el jutge els hi hagi donat la raó en 2 dels 4 casos, tampoc significa que els hi acabarà donant la raó en els altres dos.
Però n’hi ha més, encara que no s’hagin portat al jutjat. Un exemple? El de Futuro Ciudad Amposta. Per primera vegada, l’equip de govern va permetre que al començar l’obra no es pagués el corresponent impost sobre construccions. Després se’ls hi van fer diversos ajornaments i no tinc clar que s’acabés liquidant tot el deute. Haurien fet el mateix si al darrere no haguessin estat Roig i Ripollés? Permeteu-me que ho dubti.
Però és que encara hi ha més. Si passeu per allí, us donareu compte que una gran superfície del que havia de ser un gran parc està abandonada. De fet ni es va acabar. Tota aquesta obra anava a càrrec de l’ajuntament. En quin estat es troba actualment aquest tema?
Totes les situacions tenen un límit. Per a una gran part de la ciutadania d’Amposta aquest límit ha estat traspassat darrerament: mica en mica, poc a poc... És allò de les línies roges o el fins aquí hem arribat. I quan això passa la ciutadania diu prou. I és el que va passar diumenge 24 de maig de 2015 a Amposta.

(*) Extraordinari: Adjectiu molt usat per 'Rojo i Guado' a l'hora de qualificar els seus actes així com els fets que es produïen a la nostra ciutat.