diumenge, 10 de maig del 2015

CARTA ALS ‘REIXOS’

Benvolguts polítics de la meva ciutat:

De els eleccions del proper 24 de maig sortirà un nou consistori. A hores d’ara no sé si seguirà el mateix grup polític que ens ha vingut governant els darrers anys o bé serà rellevat per un altre grup (o conjunt de grups) totalment diferent. El que si que tinc clar és que la composició del Ple serà diferent, ja que tots els partits o coalicions incorporen novetats a les seves respectives llistes i, per tant, només uns quants regidors actuals continuaran la propera legislatura.  
Per als propers 4 anys no tinc grans pretensions, em conformo amb unes poques coses que, tot seguit us passo a enumerar:

-En primer lloc us demano una ciutat més humana on caminar pels carrers sigui un plaer i no una experiència desagradable. Per això només cal que hi poseu alguna cosa de la vostra part per a solucionar els problemes de transit, sobre tot resolent d’una vegada per totes els mals comportaments d’alguns conductors que circulen per la nostra ciutat sense respectar les més mínimes normes de civisme. Per a fer una ciutat més agradable també hi té que veure molt l’estat dels carrers i les places. Un espais nets, uns jardins cuidats i unes vies i voreres endreçades són imprescindibles per harmonitzar la convivència veïnal. Vull recordar que no és més net aquells que neteja més sinó el que menys embruta i, per tant, tothom hi haurà de posar el seu granet de sorra. Per això es van inventar les campanyes de sensibilització i, sinó n’hi ha prou amb això, s’hauria de passar a sancionar.

 
-En segon lloc demano que es doni prioritat als ciutadans, tant a l’hora de resoldre les seves necessitats (que són moltes) com en el oci. Les festes majors han perdut molta qualitat durant els anys del regnat de CiU. Poc a poc s’han anat perdent alguns dels actes més emblemàtics i els que no s’han perdut, han disminuït molt en qualitat. Amposta té un teixit associatiu molt gran i no sempre sé li ha donat el protagonisme que es mereix. La implicació de els entitats en la organització dels actes hauria de ser una prioritat del nou equip de govern.
La segona festa major, la del Mercat a la Plaça, ha estat un dels pocs encerts dels darrers governs de CiU, però cal donar-li un caire més territorial per a que no sigui una festa només per als ciutadans de la nostra ciutat, com està passant ara. I, sobre tot, obrir-se al riu, el gran oblidat.

-La Fira de Mostres, l’altre gran esdeveniment de la nostra ciutat, ha quedat desfasat en el temps. S’hauria de plantejar donar-li un impuls per adequar-lo a les necessitats actuals. La gratuïtat de l’entrada hauria de ser un objectiu per a tots i cada un dels grups que aspirin a governar-nos els propers 4 anys.  

-Què l’alcalde i els regidors siguin persones properes als ciutadans i no autoritàries i prepotents com s’han mostrat sovint i que, en lloc de tenir un comportament exemplar, tant en el desenvolupament de les seves tasques de govern, com en la seva vida privada, van per Amposta com si en fossin els seus amos i senyors.  Amposta és de tots els ampostins i ampostines i no només d’aquells que voten a una determinada opció política, per moltes majories absolutes que s’hagin assolit.  

-Sense cap mena de dubte, la xacra social més important a l’actualitat és el paro. El futur ajuntament hauria d’impulsar més polítiques actives de treball amb col·laboració amb els ens que hi tenen competències, per tal d’assolir, sinó la plena ocupació, si al menys, reduir-lo fins la mínima expressió.  

Amposta ha d’aspirar a liderar el territori però comptant amb el territori. Voler no és sempre poder, com tampoc dir-ho és fer-ho. Sovint hem vist com les campanyes que es feien des de l’ajuntament no tenien cap mena de repercussió, tret del rèdit electoral que això els hi comportava.