divendres, 29 de maig del 2015

EPISODIS ELECTORALS AMPOSTINS. LA FAUNA

Durant els 28 anys de governs de CiU van anar apareixent a Amposta i augmentant amb el pas del temps, dos tipus d’animalons: el palmero reial i el palmero comú.
El palmero reial és aquell (o aquella) que ocupava càrrecs importants dintre de l’organigrama polític del nostre ajuntament (i/o partit) i que aprofitava qualsevol ocasió per lloar el seu líder, així com l’obra de govern.
Un exemple de palmero reial, és per exemple J.R.A., el signant d’una carta que va publicar la Revista Amposta a principis de segle (o sigui, deu de fer 14 o 15 anys) A la carta en qüestió deia ser un ampostí que vivia fora d’Amposta i que sempre que arribava al seu poble natal es meravellava del bonica que estava la seva ciutat, de tot el que havia fet el Sr. Joan Maria Roig... I es clar, llegies allò i pensaves: Per a que nassos ha de signar amb inicials? Quan un diari publica una carta amb inicials, és perquè el seu contingut és polèmic i demana expressament que es faci així.
Sense poder-ho afirmar al 100%, aquest palmero reial va ocupar càrrecs de partit mentre un membre de la seva família ocupava un càrrec institucional i, posteriorment, un altre membre de la seva família ha vingut ocupant un càrrec de confiança.
El palmero comú, tal com el seu nom indica, és la varietat més extensa. Alguns dels seus membres ocupen càrrecs menors, però no per això menys importants, com per exemple la presidència d’alguna associació. Només a Amposta, la colònia va arribar a tenir diversos milers d’exemplars, encara que, segons els resultats de diumenge, sembla ser que, darrerament ha disminuït molt.
Els membres més joves d’aquesta darrera espècie són especialment actius a les xarxes socials i miren de contrarestar els atacs que pateixen per part d’altres espècies invasores que amenaces en ocupar el seu hàbitat, així com aquelles zones on tradicionalment s’han proveït de menjar.
Durant els darrers dies s’ha pogut apreciar l’atac d’algun palmero comú defensant els membres del clan superior, així com del propi territori. Un exemplar femella justificava les faltes d’ortografia i de puntuació que havia fet el palmero reial encarregat de l’àrea de cultura.
I un altre exemplar sense identificar (usa un perfil fals) intentava intoxicar les xarxes socials dient que el futur alcalde d’Amposta tenia la residència fora de la nostra ciutat.
Ves per on, durant l’època de Josep Maria Simó com alcalde també es va escampar el fals rumor de que vivia a la Ràpita, el poble natal de la seva dona. Tal com veiem, les formes d’actuar delspalmeros s’han tramès de pares a fills sense canvis significatius.
Per cert, sembla ser que és molt més important que es visqui a la pròpia ciutat que passar-se la setmana fora d’Amposta per assistir a les reunions dels consells d’administració dels quals se’n forma part i delegar les tasques de responsabilitat amb el teu segon.