dissabte, 9 de maig del 2015

ESTAMPES ELECTORALS AMPOSTINES: LA POSTURA DE L’ESTRUÇ

Aquells que em seguiu des de fa temps sabeu que he dit més d’una vegada que el pitjor mal d’un polític és la manca  de coherència o dit d’una altra manera, no ser conseqüents amb els seus fets.
No és el cas de Convergència que, s’estarà o no d’acord amb ells, però de coherència van sobrats. Bé, potser no tanta amb el tema independentista (de sobte es van reconvertir una gran majoria), però una vegada acceptada la nova fe, ho defensen com ningú. Un exemple. Llegia dijous a la revista digital Aguaita que l’ampostí Hadar Ayxendri, fill d’una família conversa a CDC quan aquest va trobar feina a l’ajuntament, opta a formar part del comitè nacional de l’ANC.
Però, a part de la manca de coherència, a la política hi ha d’altres mals, com per exemple l’enriquiment il·lícit fruit de la corrupció o mirar cap a un altre costat i donar la culpa als altres quan les evidències indiquen tot el contrari.
Mireu, tots els ampostins coneixeu (sobre tot per la transcendència mediàtica que va tenir el cas) que el passat dimarts 28 d’abril) que la Guardia Civil, seguint ordres del titular del Jutjat d’Instrucció número 3 de Reus, van escorcollar les dependències de l’Hospital Comarcal i la Casa Consistorial pel cas de corrupció INNOVA. L’escorcoll a les dependències municipals va acabar a quarts d’una de la matinada.
Pel matí, Ferré, una vegada descansat (ni que fos unes poques hores), dutxat, net i polit i envoltat pels seus, va donar una roda de premsa a les escales de la seu de l’ajuntament. La culpa de tot plegat? Del tripartit que va governar a Reus abans de que ho fes CiU ara fa 4 anys. Què ells són innocents i que tothom podem estar tranquils que a Amposta ni ha passat, ni passa res.
Però ves per on, dimecres per la nit, ens assabentem que el jutge de Barcelona que porta un altre cas de corrupció, el del Palau de la Música, va demanat executar l’aval que en el seu dia va presentar CDC i això afecta a la seu ampostina del partit. Ràpidament, per les xarxes socials, va aparèixer una pregunta:
-També és culpa del tripartit?
El jutge va declarar a Convergència com a beneficiari a títol lucratiu de part dels diners que van desviar Millet i Montull del Palau de la Música o dit d’una altra manera: hi va haver finançament il·legal del partit. Només així s’entén que es puguin comprar seus a tocateja, quan altres partits les hem tingut que pagar majoritàriament els regidors durant molts d’anys (i a sobre sense poder-ho desgrava d’en lloc)    
En un primer moment, CDC va garantir el pagament que li requeria el jutge amb l’aval de la seva seu central a Barcelona. Però posteriorment se l’han venut (cal suposar que amb el consentiment del jutge) i van haver-la de substituir per altres 15 d’arreu de Catalunya, entre elles les d’Amposta i Tortosa.
Evidentment, cap convergent ha reconegut que el seu partit s’hagi finançat irregularment, per molt que el jutge insisteixi en aquest fet i, fins i tot, hagi doblat la quantia de l’aval. Com tampoc, al menys en públic, hagin recolzat (tres d’uns pocs casos molt comptats) a Jordi Pujol, corrupte confés i demostrat. El més pràctic és fer com fa l’estruç: amagar el cap sota terra.
Mireu que si guanyen el dia 24 i no poden celebrar la victòria a la seva seu...