divendres, 16 de gener del 2015

ALLÀ ON CONFLUEIXEN LA INCOHERÈNCIA I LA INCONTINENCIA

No em cansaré de repetir-ho: el polític ha de tenir coherència. I la majoria de polítics no la tenen, tal i com demostraré a continuació. 
Resulta ser que CDC, com el govern, con l’ANC, con altres partits i formacions, es passen mesos demanant votar ‘pel dret a decidir’. Deien que votar era la màxima expressió de la democràcia i coses semblants.
Però sembla ser que no és sempre així. Dilluns passat, al ple ordinari de l’Ajuntament de Tortosa, el grup d’Iniciativa per Catalunya-Verds, porta a l’aprovació del ple una moció reclamant poder votar sobre què fer amb el monument franquista que hi ha al bell mig de l’Ebre, mirant cap el pont de l’Estat i aprofitant una antiga pilastra d’una passarel·la que hi havia només uns metres més enllà.
Resulta ser que, tal com va denunciar Jordi Jordan, la dreta s’uneix i hi voten en contra. El vot del PP i el PxC, és fàcil d’entendre, però per què CiU s’hi va oposar?
¿És que voler votar pel dret a decidit de Catalunya és diferent a voler votar pel dret a decidir sobre què fer amb un monument franquista?
Per molt que ho miri la diferència no la veig en lloc.
I, a partir d’aquest moment, la incontinència, verbal si voleu, però incontinència a la fi.
La concentració d’excuses que van donar per a justificar el seu vot negatiu va ser tan gran que, evidentment, s’han de tenir preparades de forma anticipada: què si el tema surt cada quatre anys quan s’apropen les eleccions municipals, què si ja s’havia fet una recollida de signatures amb escassa participació, què si el monument està catalogat i van ser ells mateixos qui el van catalogar, què si els ciutadans de tortosa ja el consideren part del paisatge de la ciutat i els turistes s’hi paren per a fer-li fotos, què s’hauria de fer amb el monument si es tragués d’allí, què si ja sé li havia tret tota la simbologia franquista, què si a Alemanya també s’hauria de treure el camp d’extermini de Mauthausen, ...
Des del meu punt de vista només són excuses per a deixar-lo allà on és per a glòria d’uns (els menys) i la vergonya dels altres (segurament el grup més nombrós) Encara què, també ho he de reconèixer, per a molts els hi serà del tot indiferent i no sabran que nassos significa.
Aquí és on jo demanaria a l’equip de govern de Tortosa que si tant l’aprecien, podrien posar un cartell ben visible on s’expliqués el motiu del monument, així com sé li han anat traient la simbologia i defensant el trencador que va ser l’artista quan el va dissenyar i construir.
I ara la gran pregunta: On conflueixen incoherència i incontinència? És evident, conflueixen al mateix lloc on convergeixen: a Convergència!        
Si amics meus, a Convergència hi conflueixen una gran part de les paraules que acaben en ència. A part de les dues que he citat anteriorment, també herència (el legat polític de Pujol i segurament que alguna cosa més), independència (bé, d’un temps cap aquí –ara resulta que fins i tot Joan maria Roig és independentista-)
Però en canvi n’hi ha d’altres que no, com per exemple transparència. CDC mai ha estat un model de transparència política i, per aconseguir-ho hauria de renunciar a la majoria dels seus principis, havent de renuncia novament a la coherència.

I ja per acabar, que us semblaria si es tragués el qüestionat monument si al seu lloc s’hi posés una estàtua de mida natural de Ferran Bel? No donaria el pego?