dimecres, 12 de desembre del 2012

EL QUÈ TENIM QUE VEURE

Aquest matí, un company de treball ha aparegut per l’oficina amb crosses.
Ahir al vespre un mal gest va fer que es fes un esquinç  al genoll. Tenia la cama tan inflamada que havia d’anar sense sabata.
El company de treball no portava la baixa. Ni el metge li va fer ni ell la vol. El motiu és que a partir de l’octubre, quan un treballador públic està de baixa, els 3 primers dies sé li descompta el 50 % del seu salari; entre el 4t i el 20è, el 25 % i només a partir del dia 21 rep la totalitat del seu salari (al menys que hi hagi hospitalització o intervenció quirúrgica) Hi ha molts treballadors que, per la seva situació familiar, no pot deixar de cobrar el seu salari complert.  
Aquesta mesura que pretén reduir l’absentisme laboral pot arribar a ser del tot injusta. Evidentment no és el mateix un que no vagi a treballar amb l’excusa d’un mal de cap que un que, com el cas del meu company, ha tingut, diguem-li, un accident domèstic que s’hauria de curar fent el màxim repòs possible.
Evidentment, el meu company, si ve a treballar no podrà rendir el 100 %, ja que la seva mobilitat és força reduïda i, la seva feina requereix que es tingui que alçar sovint per atendre al públic. Segurament s’acabarà donant-li feina interna apartada del taulell, però tot i així, ha d’estar amb la cama enlaire amb les molèsties que això li suposarà.
El cas del meu company només és un exemple de tants i tants que hi deuen haver al llarg de la geografia espanyola (i el que encara queden per venir...); però és un clar exemple de la pèrdua de drets socials que està patint el món laboral en general.
També queda palès que, com passa quasi sempre, ho acaben pagant justos per pecadors. Està clar que a l’administració hi ha gent que ha fet abusos, però de vegades ha comptat amb el beneplàcit del cap de l’oficina que ho ha tolerat. Si s’haguessin obert més expedients sancionadors quan era hora per aquests tipus de conductes, molt possiblement, els qui ens hem comportat correctament, no hauríem de patir ara aquestes decisions arbitràries preses per uns polítics que fan de tot menys governar. 

JO NO VAIG VOTAR EL PP... PERÒ EL BOTARIA!!