dijous, 13 de desembre del 2012

POM, POM… QUI ÉS? LES CUP!

Ahir, el President de la Generalitat en funcions va convocar els partits que s’oposen a la reforma del Ministre Wert: CiU, ERC, PSC i ICV-EUA. Però és va oblidar de les CUP. També va convidar el Consell Escolar de Catalunya. El motiu, es pot deduir fàcilment  
La versió oficial és que, com que encara no està constituït el nou Parlament, oficialment, encara no són diputats. Però com van recordar ahir pel matí a Catalunya Ràdio, amb aquest argument, s’hauria d’haver convidat a SI i al diputat no adscrit Joan Laporta i no es va fer.
La meva impressió és que no se’n van recordar. Així, llisa i planament. Un mal començament per a una legislatura que encara no ha començat.Què es vagin preparant i acostumant-se a conviure amb la gent de les CUP 
Per una part em sembla més que correcte que es faci un front comú entre els partits que defensen l’actual sistema d’immersió lingüística. El qui no pensen així i no es vulguin apuntar al carro, pitjor per a ells. Em refereixo, evidentment, al PPC i a C’s.
Al meu entendre, aquests dos partits segueixen una política equivocada, tal i com va fer el PSC en el tema de la independència.
El català és a Catalunya la llengua materna. Tots els que hem nascut aquí de pares catalans la tenim com a pròpia i l’emprem, al menys, a l’hora de parlar. Els qui ja tenim una edat, a l’escola franquista, varem tenir una educació totalment en castellà i no per això no hem estat capaços d’aprendre el català i usar-lo a l’hora d’escriure’l amb certa fluïdesa.
La immersió lingüística és el sistema que ens cal si volem que els nostres nets segueixin parlant i escrivint en català. La supervivència d’un idioma el fa el seu ús. Sinó és així pot acabar sent una llengua morta com el llatí i el grec i que només l’acaben usant els estudiosos o aquells alumnes que el tenen com assignatura.
Si és cert el que s’està dient sobre la nova llei que vol imposar-nos en calçador el Ministre d’Educació José Ignació Wert, no hi ha cap dubte que es tracta d’un atac frontal al català i a Catalunya. I ho dic així perquè no me l’he llegida, però la reacció dels partits catalans que han fet pinya a l’hora d’enfrontar-se a la FAES a la sessió plenària del Congrés dels Diputats d’ahir.
Per molt que ho negui Wert, ells sap millor que ningú quin és el seu objectiu: espanyolitzar els alumnes catalans. Ho va dir ell que, en aquest tema és el portaveu de la FAES (d’aquí que cités la fundació abans en lloc del ministre) i que, a la vegada, adopta com a doctrina el pensament del funest José María Aznar.
Des d’aquí em vull unir als crits unànimes que s’han escoltat aquests dies a favor d’una escola pública, laica i catalana i per la dimissió d’un personatge que, com a ministre, no ha donat la talla.
VISCA L’ESCOLA CATALANA, PÚBLICA, LAICA I DE QUALITAT!        
WERT DIMISSIÓ!!

1 comentari:

Amable Pallisé ha dit...

Estic d'acord, sobretot amb l'eslògan final el teu escrit. Però amb tot, doncs no concebo una escola catalana que no sigui pública, en català, laica i de qualitat. Ni una escola catalana que que no sigui pública, laica i de qualitat. Ni una escola catalana que no sigui laica, ... Malgrat sembli absurd, per a mi va tot en el mateix paquet.