dijous, 7 de maig del 2015

EPISODIS ELECTORALS AMPOSTINS. LES MAGARRUFES

Abans d’explicar les magarrufes que està portant a terme CiU a Amposta, voldria recordar una que va fer ara farà 4 anys.
Llavors, en plena campanya electoral de les municipals (la d’aquest any tot just ha començat a les 0:00 d’avui), es va col·locar un cartell de dimensions considerables (evidentment pagant el poble) al parc que hi ha tocar de la plaça de la Castellania d’Amposta, entre el carrer Sebastià Joan i Arbó, el passeig dels Xiprers i l’avinguda de Santa Bàrbara, una mica més avall d’on s’ha fet l’estació d’autobusos. El cartell en qüestió anunciava la propera construcció d’un Centre d’Atenció Primària (CAP) Com que infringia la llei electoral, els partits de l’oposició ho van denunciar davant de la Junta Electoral de zona que el va fer retirar.
Han passat 4 anys i del nou CAP no se’n sap res. Ni se’n parla! (ara aj sembla que no és prioritari) No obstant, i en contrapartida, la Generalitat, va regalar a l’empresa HIFE una estació d’autobusos sobredimensionada i amb un bon grapat de deficiències i mancances. Aquestes són les formes de governar de CiU.
Quatre anys més tard, es a dir, ara, la situació ha canviat en la forma, però no en el fons. Els de CiU d’Amposta, posseïdors de la veritat i amos dels destins de la nostra ciutat, han planificat dos actuacions que, si més no, criden l’atenció.
La primera d’elles és un acte que es farà a la sala magna de l’edifici el Casal el proper dissabte dia 9. L’acte, per aquells que ho desconeixeu, es presenta així (seieu si esteu plantats): Estàs indignat amb la política?
A veure, insisteixo: l’acte de campanya l’organitza CiU d’Amposta, els mateixos que han governant a la seva conveniència la ciutat. Què han fet i desfet al seu gust. Per tant, si algú ha d’estar indignat són aquells que hem patit l’autoritarisme, la prepotència, les males formes, el favoritisme, etc. que emanen, sinó tots, la majoria dels càrrecs (públics i de partit), del passat i del present.
I a sobre, es fan les víctimes convocant aquest acte, com si el poble estigués indignat amb l’oposició que, l’única cosa que ha fet durant tots aquests anys ha estat fer d’oposició, es a dir, presentar mocions quan els sembla que hi ha alguna cosa que es pot millorar, votar en contra quan creu que els acords presos pel govern municipal poden considerar-se arbitraris o bé perjudicar els interessos de la ciutadania d’Amposta. Fins i tot, és possible, que l’oposició ha actuat amb molta més vehemència que la caldria (potser per prudència) Recordeu que temps enrere ja vaig dir-vos que el tema de que utilitzant els decrets d’alcaldia, Ferré (la gestió de Roig era molt més opaca) havia retirat multes a gent vinculada al seu partit, era un tema que l’oposició coneixia i, en canvi, ni el PSC, ni ERC van fer res al respecte.
L’altre acte (que bé podríem qualificar-lo com una cacicada més) era una jornada de portes obertes per a visitar la nova residència d’avis que s’està construint al costat del Lligallo de Sant Cristòfol. Utilitzant la fundació FUSSMONT (la mateixa que es va utilitzar l’equip de govern per a contractar un servei, presumptament irregular d’una ambulància) l’alcalde pretenia utilitzar la que ha estat l’obra més important de la legislatura amb finalitats electorals.
Per anunciar-ho, es van col·locar unes pancartes pels llocs estratègics de la nostra ciutat. Una vegada més, l’oposició ha hagut de denunciar-ho davant la junta electoral de zona que, com ja va passar fa 4 anys, les va fer retirar ahir (tal i com es pot veure a la foto que acompanya l’entrada) Tan mateix, imagino, els dos dies de portes obertes han estat suspesos.
I a sobre són els de CiU els indignats!! Sinó visqués a Amposta creuria que coses així només passen a les repúbliques bananeres. Però si una cosa són els de CiU és que són mestres de la propaganda i, davant qualsevol adversitat, li saben donar la volta i fer creure a la seva parròquia que la culpa és dels altres.  
Quants de còmplices tenen a Amposta? Al menys 3.500.