dilluns, 2 de novembre del 2015

HISTORIETES DE L’AMPOSTA PROFUNDA XVI

Tradicionalment s’ha considerat com a símbol d’Amposta el pont penjant. Però també són destacables la torre de la Carrova, les cases modernistes, les antigues escoles (avui museu de les Terres de l’Ebre), el parc que hi ha tot just davant, algunes de les escultures que hi ha per les rotondes (de Margalef, Niebla, Bonet i Vizcarro), però també el mercat municipal.
L’edifici del mercat té, des de la remodelació que es va fer l’any 1990 uns extraordinaris vitralls obra de Bronson Shaw, un artista anglès resident a Tortosa i molt implicat amb el moviment antitransvasament.
Després d’una de les concentracions que fen els dimecres a la plaça de la Vila d’Amposta i mentre ens trobàvem fent una cervesa, un conegut es va apropar i varem estar xerrant una estona.
Varem estar parlant de la diada castellera que farem fer el dia 3 d’aquest mes i li vaig dir que havia parlat amb un regidor per veure si es podia col·locar una placa a la façana de la Casa Consistorial commemorant el primer castell de 9 que s’ha fet a les Terres de l’Ebre. Llavors em digué que durant un temps al mercat també hi va haver una placa indicant l’autoria dels vitralls, però que s’havia tret una vegada que s’havia de pintar l’edifici i que mai més s’ha tornat a col·locar.

-Saps el motiu pel qual mai més es va tornar a col·locar?

-No... Per deixadesa...?

-No. Perquè portava el nus antitransvasament i ja sabeu que durant molts d’anys no va ser ben vist per segons qui...  

La persona que m’ho va dir (que vull mantenir en l’anonimat) sempre l’havia considerat propera a CDC, al menys a l’hora de votar a les municipals. Però pel que sembla també se’n va adonar de que només governaven per als seus propis interessos.