diumenge, 22 de novembre del 2015

POCA TRANSPARÈNCIA

Fa alguns anys, les CUP d’Amposta van iniciar una campanya per a denunciar irregularitats dintre del món sanitari. La campanya va continuar amb uns cartells on destacava una pregunta: Quans sous té l’alcalde d’Amposta? Evidentment feia referència a Manel Ferré, alcalde entre el 2007 i el 2015.
Segons aquell cartell, Manel Ferré ocupava càrrecs directius a diversos consells d’administració, alguns d’ells força inversemblants, ja que res tenien que veure amb les Terres de l’Ebre.
Entre aquests càrrecs cap destacar la presidència del Consorci de Salut i Social de Catalunya, de facto la patronal dels centres hospitalaris de Catalunya, la presidència del consell d’administració de l’Hospital Comarcal d’Amposta i una vicepresidència del grup SAGESSA que, com sabeu, està al punt de mira de la justícia amb diversos càrrecs, excàrrecs i propietaris d’empreses de serveis contractades imputats, entre els quals no figura l’exalcalde d’Amposta.
Fa un temps, va sortir una normativa a nivell nacional que obligava a les diferents administracions a obrir portals de transparència on hi constés tot allò que la ciutadania devia saber sobre els càrrecs públics.
Quan el curiós ciutadà recerca alguna d’aquestes pàgines (suposo), espera trobar tota mena de informació relacionada amb la part pública del personatge en qüestió. Per exemple, de Manolito un s’esperaria trobar el que cobrava com alcalde i, a part, tota la resta de càrrecs que ocupava i les remuneracions que cobrava en el cas de que fos així, fins i tot si no tenia un sou però cobrava per assistències, desplaçaments, etc. Res més lluny...
Fixeu-vos que hi posa a la pàgina de l’Ajuntament d’Amposta sobre l’exalcalde Manel Ferré:    
Currículum de Manel Ferré Montañés (Alcalde 2007-2015)
Manel Ferré i Montañés, va néixer el dia 16 d’agost de 1958 a Amposta. Està casat i té dos fills.
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Central de Barcelona, Hospital Clínic Provincial. (1982)
Diplomat en gestió gerencial hospitalària per EADA de Barcelona. (1988-89)
Regidor de sanitat i serveis socials de l’Ajuntament d’Amposta des de juny 1987 fins l’any 2007.
President de la Junta Comarcal del Montsià del Col·legi de Metges de Tarragona  de 1988 fins 1996.
President del Consell Administració de l’Hospital Comarcal d’Amposta SAM des del mes de novembre de l’any 1989 fins l’actualitat.
Primer tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Amposta des de juny de 1991 fins juny 2007.
Membre de la Comissió Executiva de l’ACM. 2007
President de la Comissió de Salut de l’ACM. 2007
Alcalde d’Amposta entre el 2007 i el 2015.

I punt! No hi diu res més.
Tornant als cartells que van editar les CUP (i que com veieu reprodueixo), hi consten molts més càrrecs i, en alguns casos fins i tot el sou... Però no a tots.
Si s’ocupen càrrecs públics, escollits i pagats pels ciutadans, no seria més lògic i normal (si realment és un portal de transparència) que també hi figuressin les retribucions que es cobren?
I sinó, quina transparència és? De fet, del que es diu de l’exalcalde, com es diu vulgarment, m’importa un rave. De fet, la informació que es dóna d’ell bé podria trobar-se a la Viquipèdia o qualsevol altra pàgina semblant.
Tot aquell que no ho diu tot sobre la seva activitat pública és perquè alguna coses que amagar...
No ho veieu així?