diumenge, 3 de març del 2013

PUNT I FINAL (Carta enviada a diferents mitjans de comunicació)



Molt em temo que des del govern català s’està intentant fer una llei de punt i final per eximir  de responsabilitats a alguns dels seus membres (inclòs el President), tal i com va passar a països com l’Argentina i, de forma implícita també a Espanya per evitar així que ningú hagués de passar comptes pels delictes comesos durant les dictadures respectives.  
El cas Palau de la Música podria acabar esquitxant a Artur Mas, per això, els seus socis de govern (i a la vegada principal partit de l’oposició), es neguen sistemàticament que pugui comparèixer al Parlament per a donar explicacions sobre un, més que provable, finançament irregular de Convergència. Raons com les que va donar Marta Rovira, Secretaria General d’ERC (No jugarem a qüestionar les institucions catalanes), em sonen a una excusa sense justificació possible. Quan Millet va desmantellar les arques del Palau de la Música, Mas no era el President de la Generalitat i que hagi acabat ocupant aquest càrrec és nomes un fet casual i efímer.
Tothom hauria de ser igual davant la Justícia: prínceps, ducs, presidents, ministres i ciutadans del carrer. Però els poderosos es tapen entre ells i els únics culpables som els qui no ostentem cap títol ni càrrec.