dimecres, 12 de març del 2014

DE MAL EN PITJOR



Que Cañete ha estat sempre una amenaça per a l’Ebre, és de domini públic. Quan va ser ministre d’Aznar  va ser un dels avaladors del Pla Hidrològic Nacional. Les paraules que va dir durant una visita a Múrcia, encara retronen pel tot el territori: O sale ahora que tenemos mayoría absoluta o no sale nunca... Va a salir por huevos... Será un paseo militar...  Només era per a refrescar-vos la memòria.
L’entrevista que va tenir lloc fa uns mesos entre l’actual Ministra de Agricultura i membres destacats de la Plataforma en Defensa de l’Ebre, no va satisfer als representants del moviment social ebrenc. El Ministre els hi va dir que ell era polític i no tècnic i, per tant, desconeixia la gravetat del problema que s’apuntava des del territori. En terme col·loquial es diu pilotes fora....  
Quan tot indicava que el Pla de Conca de l’Ebre, el nou PHN, patiria una demora, segurament fins després de les eleccions europees del mes de maig, el passat 28 de febrer es va aprovar per sorpresa amb les pitjors perspectives possibles. Dies més tard, i davant l’amenaça real de reprendre les accions de protesta, des de Madrid es va deixar anar que el cabal mínim es podria revisar a l’alça, però sense dir ni quan ni en quants. Només es tractaria d’una estratègia per part del PP per mirar d’evitar que s’erosioni a imatge de Cañete que, recordem-ho, serà el número 1 de la llista del PP a les europees i candidat ferm a ocupar el càrrec de Comissari d’Agricultura en el futur govern de la Unió.
Mentre, ja sona el nom de la substituta (perquè s tracta d’una dona) La candidata que pel que sembla està millor col·locada és l’actual alcaldessa de València Rita Barberà.
La imatge de Rita Barberà està molt erosionada, com també hi està la de la majoria dels càrrecs que han passat per la Generalitat Valenciana i d’altres institucions de la Comunitat Valenciana com Zaplana, Camps i d’altres.
Les enquestes internes que mouen els popular valencians els hi deuen de donar uns resultats molt pèssims (la qual cosa tampoc és tan estranys vistos els casos de corrupció que han afectat a les seves màximes institucions) Per tant, s’ha de fer un reset i mirar d’encarar-les eleccions amb unes millors perspectives.
Però a Rita no la deixaran a l’estacada. Sé li han d’agrair els serveis prestats i per tant, l’ascendiran al càrrec de ministra.
Em dóna no sé què, que serà canviar (com es diu vulgarment) una puta per un lladre, ja que no cal esperar de la Rita un millor tracte del que ens ha donat Cañete.  
Rita, com a bona valenciana seguirà reclamant agua para todos i mirarà d’afavorir al màxim la seva comunitat.
Encara que molts pensem que per a què voldrà ella aigua si sembla que li agraden altres begudes amb una mica més de graduació. Ahir mateix en parlàvem pel Facebook, però no ens varem posar d’acord. Mentre un amic deia que JB, jo li deia que Beefeater. Espero que això no us escandalitzi, ja que és de domini públic. Només cal mirar algun vídeo de Pot de Plom que surti Rita. Per cert, ja us ho avanço, als vídeos surt amb l’ampolla de Beefeater.