No és la primera vegada que parlo dels
mercats. Des del meu punt de vista trobo insòlit que vagis al mercat i
no trobis un determinat producte, relacionat, clarament amb el que allí
s’hi ven.
Mireu, parlo concretament de la salsa
per fer amanida xató. Uns dies abans també la vaig buscar sense èxit a
la botiga de fruita i verdura que hi ha baix de casa. Dissabte la meva
dona la va buscar pel mercat d’Amposta sense èxit. Cóm és possible?
Jo diria que al mercat es poden trobar
tots els ingredients per a fer una bona xató: escarola, olives (aragoneses,
negres...), tonyina o bonítol, abadejo i anxoves. Però manca la salsa,
evidentment. I tu, amic lector, em pots respondre: però hi pots trobar
els ingredients per a fer-la! Efectivament: nyores, ametlles, avellanes,
all, julivert, una molla de pa amb vinagre, sal i oli. Però jo et pregunto:
I la recepta? Te poden facilitar la recepta per a elaborar-la? I parlant
de facilitar... Torno al començament, no seria molt més fàcil tenir pots
de salsa preparats i llestos per a servir. Em valen totes dues opcions,
però és evident que alguna cosa sé li hauria de facilitar al client, cosa
que no es fa. Si es vol remuntar el vol, hi ha que oferir tota mena de
productes alimentaris, fins i tot aquells més exòtics i sofisticats i cal
fomentar-ne el consum fent-ne promoció i facilitant als clients receptes
de cuina per tal d’elaborar-los. I també productes elaborats (cuinats
i precuinats) per a facilitar la vida d’aquells que van sempre amb pressa
i que no tenen temps de posar-se a la cuina. Es poden fer moltes coses,
però sovint hi manca voluntat per a portar-les a terme.
Imagino que exemples com aquest em podríem
trobar més. Sempre dic que els que no poden pretendre els mercats és fer
la competència als súpers, però tampoc poden deixar d’oferir articles
de gran consum. I el consum s’ha d’incentivar. Potser no tothom conegui
la xató i potser dels qui la coneixen, a la vegada desconeixen tots els
ingredients o al menys els que són necessaris per a elaborar una bona salsa.
El mateix passa amb els calçots. La salsa dels calçots i la xató, son força
semblants i coincidents en la majoria dels productes. La diferència és
que la dels calçots porta tomata i alls escalivats.
Què vagi de gust...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada