divendres, 21 de març del 2014

ELS DUBTES DEL TATA MARTINO

Em preguntava el meu amic canari (a qui no conec) que està destinat a l’ambaixada espanyola de l’Índia i que és del Madrid, si es parlava mol del proper derbi de diumenge entre el Madrid i el Barça. Li vaig dir que aquí a Catalunya s’estava parlant més d’altres notícies relacionades amb el Barça que del propi derbi.
Aquest punt, que podria ser, senzillament, una sensació meva, ha estat confirmat aquest matí per un periodista de la Cadena SER.
La culerada sembla estar més preocupada sobre si Martino continuarà o no la propera temporada, si Neymar està trist i, per tant no apte per jugar diumenge, però sobre tot, qui han de ser els titulars que juguin al davant acompanyant a l’intocable Messi.
El debat sé centra, sobre tot, si ha de jugar Neymar (per alguna cosa se’l va fitxar) o bé si ho faran Pedro o Alexis. Com comprendreu, d’opinions n’hi ha per a tots els gustos i cadascú diu la seva.
No sé que penseu vosaltres, però jo penso que tots els problemes de la vida fossin similars a l’haver de triar un jugador d’entre tres candidats. Això significa que Martino té on escollir i sempre és millor haver de triar d’on n’hi ha que haver d’improvisar col·locant a algú que no estigui acostumat a jugar en aquella posició. Com per exemple quan s’anava mancat de centrals i no sé sabia si fer jugar a Busquets, Mascherano, Song o Bartra, perquè cap d’ells reunia les condicions òptimes.
Mentre uns apunten a Neymar perquè, com deia abans, per alguna cosa se’l va fitxar, d’altres pensen que hauria de ser Pedro, ja que, dels tres, és qui està en millor forma. D’Alexis, tot i reconèixer que està fent la millor temporada amb el Barça, sembla ser que és qui compta menys a l’hora de fer les travesses.
De Neymar s’opina que està passant pel pitjor moment des de que va arribar al Barça (el Periódico d’ahir) i, per tant, molts dels expertes pensen que no hauria de jugar. En canvi a Pedro només sé li troben virtuts: que pressiona als defenses rivals, que està fent gols, que s’entén a la perfecció amb Messi...
També hi ha qui diu que no hauria de jugar Cesc. Què si Martino fa jugar els 3 petits (Xavi, Iniesta i Cesc), s’obté un gran control de la pilota, però s’ataca poc i davant el Madrid cal atemorir-los pressionant-los molt, ja que així s’evita que els seus laterals es puguin sumar a l’atac.
Està clar que el Barça té noms suficients per a fer un digne paper al Bernabeu. Una altra cosa és que els jugadors estiguin al nivell que se’ls hi demana. Si finalment Martino es decanta per Neymar (tal com sembla que ha deixat entreveure), el partit de diumenge pot ser el de la seva confirmació o bé se’l condemnarà a vagar de banqueta en banqueta pels segles dels segles...
Qui ho va dir això?