dijous, 13 de març del 2014

AMB LA MENTIDA PER BANDERA

Aprofitant l’aniversari dels atemptats de l’11-M van ser molts els qui van denunciar el muntatge que pretenia fer el govern de José María Aznar culpant a la banda terrorista ETA d’haver estat l’autora quan ja sé sabia que havia estat una cèdula islàmica establerta a Espanya.
Al programa Divendres de TV3, hi havia l’exdirector del Periódico Antonio Franco i el que en aquella època era el director de l’Avui Vicenç Sanchís. Franco va dir que tenia informacions facilitades per la pròpia policia a la corresponsal del seu diari a Madrid de que es tractava d’un atemptat perpetrat per un grup terrorista d’origen musulmà i així ho van anunciar a l’edició especial que va treure el diari el mateix dia per la tarda. Llavors, va rebre una trucada del propi José María Aznar (que com no era candidat sembla ser que tenia poca feina) advertint a Franco de l’error que estava cometent i li va demanar una rectificació per a la propera edició. Franco va dir que en aquell moment no podia pensar que l’estava mentint i que suposava que com a president del govern disposava d’una informació fiable i contrastada. Però el que realment feia, era donar una informació interessada i manipulada a l’extrem. Vicenç Sanchís va ratificar tal extrem.
Mireu, vaig a ser-vos franc. Quan es va saber del terrible atemptat, a mig matí, imagino, com a regidor que era de l’Ajuntament d’Amposta vaig parlar per telèfon amb diversos companys per avaluar la transcendència dels fets. Recordo que vaig parlar amb Lluïsa Lizárraga número 2 a la candidatura del PSC per aquelles eleccions que s’anaven a fet tots just dos dies després. Lluïsa em va dir: 
 
-Si ha estat ETA, el PP ja ha guanyat... 
 
 El PP sempre havia utilitzat a una bona part de les associacions de víctimes del terrorisme en propi benefici i com escut protector davant les politiques antiterroristes dels governs socialistes. Era evident que un atemptat d’ETA els beneficiava i, pel contrari, si qui l’havia comès eren islamistes, s’entenia que ho feien com a revenja de la participació d’Espanya a la Guerra d’Iraq i de la que Aznar era l’únic responsable. Per això, després del 13-M es va dir que aquelles eleccions les havia perdut Aznar, tot hi no presentar-se.
A la Sexta, el Gran Wyoming també va parlar del tema. Com per la tarda al programa de Xavi Coral a TV3, es va parlar del seguidisme de mitjans com La Razón i el Mundo que, com sabeu, van inventar-se la teoria de la conspiració on, suposadament, hi va haver una conxorxa entre el PSOE, la ETA i la policia per a fer fora el PP del govern. De fet, el PP, mai ha digerit aquella derrota.
Però també van parlar de Federico Quevedo, un dels periodistes que va fomentar la teoria de la conspiració i que posteriorment va reconèixer que tot va ser una mentida per a mirar de beneficiar el PP.
Al llarg dels anys, s’ha comprovat que el PP ha fet de la mentida la seva ensenya d’identitat, la seva bandera. Voleu més mentida que el cas Gürtel i tot el que d’ell se’n deriva? Els papers de Bárcenas, els comptes a Suïssa...
Com bé es va dir a Divendres, a d’altres països, per falsejar la declaració de la renda, han dimitit mandataris i aquí, per coses més grosses, no dimiteix ningú.
Però és que aquí (i perdoneu l’expressió) som tontos del cul i ens agrada estar governats per mentiders, lladres i corruptes.