dissabte, 2 de novembre del 2013

4x1=4; 2x1=2

Hi haurà un moment que la vaca no donarà per a més... Els nostres governants sembla que s’han capficat que de la ciris s’ha de sortir només amb el sacrifici de les classes mitjanes que, fins fa uns anys, era la majoria de la població espanyola, però que en el transcurs dels anys, aquest segment s’ha anat aprimant poc a poc.
A les classes dominants no els hi tremola el pols a l’hora d’apujar-se el sou i fins i tot blindar-lo davant de futurs canvis, mentre que, aquests mateixos, congelen i fins i tot abaixen el sou de molts de treballadors i creen impostos i taxes per a pagar més sense que el destí d’aquests ingressos extres estigui del tot clar.
Segurament us sorprendrà el títol d’aquesta entrada i, mentre llegiu això, encara no heu aconseguit esbrinar el significat de els multiplicacions. És molt senzill, ja ho veureu.
Els que heu viatjat en tren aquests darrers dies, potser us he trobat en que els trens no funcionen en normalitat. Això és degut a que hi ha vaga dels treballadors ferroviaris perquè estan en desacord de que Adif (el gestor d’infraestructures ferroviàries) es vulgui reconvertir en 4 empreses i RENFE (Rogamos Empujen Nuestros Ferrocarriles Españoles -recordeu?-), en 2.  
I pregunto: Si una empresa (Adif per exemple) un consell d’administració amb un president i un director general executiu (o conseller delegat), si es transforma en 4 empreses, no caldrà multiplicar-ho per 4? I en el cas de RENFE per 2? I qui ocuparà aquests càrrecs? Segurament que antics alts càrrecs del govern, afins als polítics que ens governin en cada moment. Però no per a expresidents del govern o exministres, ja que en aquests casos se’ls col·loca a Telefònica (Movistar), ENDESA o empreses similars.