dissabte, 23 de novembre del 2013

CRISTIANO RONALDO CAP A LA PILOTA D’OR



De sorprenent es pot qualificar la decisió de la FIFA d’allargar el termini de les votacions per a la pilota d’or una setmana. L’excusa que dóna el màxim responsable del futbol mundial és que, aquest any, la votació havia estat inusualment baixa i que ara requeririen als que poden votar (capitans d’equips, capitans de seleccions, entrenadors i seleccionadors) i, a sobre, es permet canviar el sentit del vot emès.
No cal ni dir-ho que des de la premsa catalana, però també de l’argentina, s’ha criticat molt aquesta decisió que, fins i tot, consideren arbitrària, ja que no hi havia cap precedent en anys anteriors. De fet, la FIFA fa molt pocs anys que organitza aquest trofeu, ja que si ho recordeu, era la revista France Football qui havia inventat i organitzat la Pilota d’Or, si bé és cert, que ara, durant la gala, es lliuren molts més trofeus als guanyadors de les diferents categories que s’han creat a part del millor futbolista del món.
De retrets se’n han dit molts però n’hi ha un que, per a mi, és el que més rebat l’estratègia de la FIFA. Segons aquest organisme, la pròrroga es va anunciar moments abans del partit de tornada de la repesca de les seleccions que encara aspiraven a jugar el mundial de Brasil de l’any que ve. Difícilment sé sabrà amb exactitud si va ser abans o bé quan alguns d’aquells partits ja s’havien acabat, sobre tot, el Suècia-Portugal. Com sabeu, en aquest partit, Cristiano va fer els 3 gols que van contrarestar els dos de l’Ibra i que van donar el passi a Portugal. Però que hauria passat si Portugal s’hagués guanyat el bitllet mundialista abans? Efectivament, que Cristiano no podria haver fet l’extraordinari partit que sembla que va fer. Llavors es plantegen: Si un jugador (com per exemple Messi) ja havia acabat de jugar els partits oficials, perquè l’Argentina ja portava temps classificada i, d’altres (com Cristiano) no va fer els deures quan tocava, sinó que va haver d’acudir a la recuperació... Per quin motiu es penalitzen els primers en detriment dels segons? Si la pregunta l’he de respondre jo, dic el següent: No tinc resposta.
També vaig escoltar una opinió sobre que a la FIFA, el tema de la Pilota d’Or els hi ve gran. Van ser ells qui van voler organitzar un trofeu consolidat i que funcionava perfectament i, com he dit abans, organitzava el diari esportiu francès France Football. Per tant, si ara hi ha problemes i els hi toca fer el paperot que estan fent, només vol dir una cosa: què són una colla d’incompetents.    
I una opinió més. Si l’excusa és la poca participació que hi havia hagut fins la data límit (abans d’allargar-lo), s’hauria pogut trucar (o enviar un correu electrònic) o posar-se en contacte de la manera que fos, amb els qui podien votar i recordar-los-hi que encara no ho havien fet. Evidentment respectant la decisió de cadascú d’ells. Personalment no crec que a la seu central de la FIFA no hi hagi personal per a poder realitzar aquesta tasca i, als temps que corren, el que no trobaria lògic és que no tinguessin la forma de contactar amb els que tenen dret a vot.
El simple fet de poder rectificar el vot emès dies abans indica, indica la voluntat de la FIFA de incidir amb el resultat final. No sé si és que Blatter està penedit de les paraules i gestos que havia dedicat a Cristiano fa unes setmanes i és una bona maner d’aconseguir el perdó.
Des del meu punt de vista, Cristiano Ronaldo no hauria de guanyar mai la Pilota d’Or. I que consti que no dic que sigui un mal jugador, ja que per les seves dots de futbolista, bé que s’ho podria merèixer; però les seves formes el perden. No és un bon exemple per als seus companys, aficions i sobre tot, per als xiquets que tenen els futbolistes com els seus ídols i que un dia els agradaria imitar.
A part d'això, què va guanyyr Cristiano Ronaldo la temporada passada? No ho recordeu: Res!