dijous, 27 de juny del 2013

LA FRASE DEL DIA 27-06-2013



Toxo i Méndez surten de la Moncloa amb el seu minut de telediari, el màxim a que aspiren.

Qui la va dir? Jesús Rivasés, director del setmanari Tiempo.
On la vaig llegar? Al Periódico de Catalunya del 25 de juny.

Trobo lamentable que es pugui pensar així dels dos màxims dirigents sindicals d’aquest país. I ja no perquè hi estigui en desacord (penso que la majoria dels ciutadans ho veuen així), sinó pel menyspreu que significa als sindicats de classe.
La tasca dels sindicats és donar suport a la classe treballadora. Tota la resta de serveis que presten són sobrevinguts i destinats a assolir un millor finançament.
Encara que sobre els sindicats hi ha opinió per a tots els gustos, hi ha qui creu que formen part del sistema. Les milionàries subvencions que reben de l’estat comporten que, de vegades, siguin massa condescendents en lloc d’actuar amb més contundència contra la classe dominant en uns temps on el denominador comú és la pèrdua progressiva de drets i llibertats.
Però la culpa no és tota dels sindicats. El ciutadà d’aquest país és de parlar molt i actuar poc. Sinó se senten representats pels sindicats majoritaris, hi ha d’altres alternatives, tan a l’esquerra com a la dreta, per tant, no hi hauria d’haver cap excusa per a que tots els treballadors estiguessin afiliats a un sindicat.