dissabte, 8 de juny del 2013

CORRUPTES AL PARLAMENT



La distancia fa que, algunes vegades, no t’assabentis de segons quins temes que passen lluny de Catalunya. Veient el Intermedio del Gran Wyoming vaig poder veure i escoltar el que va passar a l’Assemblea de Madrid, que és com el nostre Parlament. Resulta que hi ha una paraula que no es pot dir. És com una mena Tabú (el joc de les paraules prohibides) polític. Si a l’Assemblea de Madrid qualifiques de corrupte al president de la Comunitat Ignacio González (que va succeir a l’Esperanza Aguirre), el president José Ignacio Echevería, després de cridar-te a l’ordre i demanar una rectificació, si no es rectifica, t’acaba expulsant.
La primera diputada en ser expulsada va ser a Maru González, del Partit Socialista Madrileny (PSM) I a sobre, ho va ser per un mes, amb la consegüent pèrdua de sou i treball.
Aquesta setmana hi havia sessió de control al govern i els socialistes volien presentar una bateria de preguntes sobre el cas Gürtel, però la mesa de la cambra es va negar. Així, en el diferents intervencions, tots els diputats del PSM que van tenir la paraula, van acabar expulsat per qualificar de corrupte a Ignacio González. Primer va ser Quintana, després Gordillo, posteriorment Laura Oliva, més tard Teresa González i, finalment Carla Antonelli.
El curiós del cas és que Ignacio González també va titllar de corrupta a Maru Gónzalez, perquè, segons ell, no podia provar que ho fos i no li va passar res. Per què Echeverría no va expulsar el President? No hi va haver una actitud discriminatòria? Estaríem davant d’una actitud caciquil o si ho voleu dir més fi, davant d’una doble vara de mesurar.  
Segons el portaveu de Izquierda Unida, la situació li va semblar de circ. I quan es va produir el Tamayazo, com ho hauríem de qualificar? De vodevil esperpèntic?
Si jo fos un socialista madrileny, tindria una ferida molt difícil de curar. Portaria (com porten els socialistes d’allí) molts anys havent d’aguantar i tragar tot el que han fet els peperos que han governat la comunitat i l’ajuntament  de la capital i cort. Una ferida que només pot tenir una cura possible: una severa derrota del PP i un canvi de govern que permeti poder rectificar tot el mal que s’ha fet en aquests anys.
I si fos diputat, m’hauria comportat igual que Maru González, Quintana, Gordillo, Laura Oliva, Teresa González i Carla Antonelli, per molt que la meva actitud s’assemblés a un circ. Poc m’importaria...
Per tant, la meva solidaritat cap els companys madrilenys i, des d’aquí els encoratjo a seguir una lluita que potser no guanyaran, però no per això estan faltats de raó.  
La situació de Madrid, com la del País Valencià, són la prova evident de que els imputats amb clars indicis de corrupció, si no volen dimitir per coherència i honradesa, se’ls hauria de poder fer fora abans del judici. Mentre això no passi, el sistema serà cada vegada més viciat i la desconfiança de la ciutadania més generalitzada. Al menys hauria de ser així.