dissabte, 15 de juny del 2013

EN CAMPANYA PERMANENT



Els polítics, fins i tot abans de dividir-se segons la ideologia o partit, hi ha una primera classificació: els que fan de la política la seva manera de viure i els qui no.
Si no ho heu comprès, us ho explicaré. Tot ve per la informació que donava el setmanari l’Ebre de la passada setmana. El titular deia així: CiU de Tortosa fa campanya pels barris de la ciutat coincidint amb l'equador del mandat.  
I és que CiU a Tortosa té molt que explicar. És evident que no es compliran (ni de lluny!) totes les promeses electorals que portaven al seu programa. M’imagino que les explicacions aniran en aquest sentit.
Però la pregunta és: Per què ho fan? Molt senzill, perquè són molts els que viuen de la política i segons quins siguin els resultats electorals de dintre de dos anys, seran molts els que es quedaran sense feina. No només regidors, també càrrecs de confiança i més d’un interí o contractat.
I és que CiU, com el PP i en menor mesura d’altres partits, tenen militants que quan arriben a càrrecs públics o alts càrrecs de l’administració, resulta que mai han passat per l’empresa privada. N’hi ha molts que han fet tasques dintre del propi partit i, poc a poc, s’han anat situant: primer a les llistes municipals i després, fins i tot, a les autonòmiques o legislatives.
Recordeu per exemple que va passar després de la desfeta electoral de CiU de les darreres municipals. Van ser molts els càrrecs que es van quedar fora del Parlament i a alguns d’ells se’ls va haver de recol·locar en diferents llocs de confiança, ja sigui dintre de la pròpia administració de la Generalitat o als ajuntaments governants pels nacionalistes. Quan tenen més gent que col·locar que places per a ser ocupades, tenen un veritable problema a part de famílies desencantades amb els del seu partit.
Per això és necessari limitar els mandats dels nostres polítics i controlar els càrrecs e confiança col·locats a dits i amb sous bastant més elevats que la d’un treballador d’una fàbrica o un funcionari d’una administració.
Els de CiU necessiten fer campanya permanent per mirar de guanyar les properes eleccions i conservar els seus llocs de treball. No he conegut mai ningú com ells posen tots els mitjans als seu abast (humans i econòmics) per aconseguir-ho. 
Possiblement, les declaracions d'Arturo d'aquesta mateixa setmana també busquen el mateix objectiu: remuntar el vol per a mirar de continuar.