divendres, 21 de juny del 2013

DEMAGÒGIA REPUBLICANA

Els màxims dirigents territorials d’ERC van reclamar fa uns dies una oficina de l’Agència Tributària Catalana on poder pagar els impostos estatals (IRPF, IVA, ISS, etc.)
A manca d’una oficina de referència de L’Agència Tributària Catalana, caldria recordar que hi ha al territori diverses oficines liquidadores de la Generalitat de Catalunya ubicades en alguns registres de la propietat. És competència d’aquestes oficines la liquidació de determinats impostos traspassats com ara el de Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats.  
Sé m’acut fer una pregunta als que es van fer la foto: On han presentat ells la declaració de la renda del 2012?
Els republicans són amants les fer campanyes mediàtiques, com la de No vull pagar feta fa uns mesos a diversos peatges de les autopistes catalanes. Ara mateix, quan es desplacen per la AP-7, segueixen sense pagar o passen amb la targeta que els hi donen per tenir un càrrec públic o de partit?
Sinó estic errat, durant la campanya de No vull pagar, es va multar a diversos conductors... Qui va acabar pagant aquestes multes? I si l’Agència Tributària espanyola sanciona a aquells que optin per dipositar els seus impostos a la catalana, qui les pagarà?
I una pregunta més: Què farà l’Agència Tributària Catalana amb els diners dels tributs del catalans que no els hi toca recaptar? Senzillament el transferiran a l’AEAT, per tant, la iniciativa serà purament simbòlica.  
Ara mateix, Madrid segueix tenint la paella pel mànec i aquest tipus de mesures em semblen absurdes i totalment ineficaces.
Això sí, per a ERC serveixen per a refermar la seva voluntat de deslliurar-se de tot allò que faci olor d’espanyol. I ho aconsegueixen.