dilluns, 10 de juny del 2013

LA CRÒNICA DEL CAP DE SETMANA

Cap de setmana de Firatots, de la gala d’Ebreliders, d’actuació a Deltebre… Uf! Molta intensitat, potser massa i és que, de vegades, la casualitat concentra tota una sèrie d’actes en poques hores de diferència.
Divendres 7, a les 18:30 inauguració de Firatots, la fira d’entitats que organitza la Federació d’Associacions de Veïns d’Amposta amb Llorenç Navarro com a cara (i cap) visible.
Després de fer un pilar de 4 amb quasi ½ hora de retard sobre l’horari inicialment previst, una part de la colla ens varem desplaçar fins l’Ametlla de Mar per a rebre el premi Ebreliders 2012 en la modalitat de Projecció, Cultural, Ecològica i Popular.
A Firatots hi vaig estar present dissabte i diumenge. Dissabte pel matí acompanyat per diversos integrants de la colla castellera i per la tarda, com que la colla actuava convidada pel Parc Natural del Delta de l’Ebre a Deltebre, més concretament al parc de Jesús i Maria, la presència de Xiqüelos i Xiqüeles va ser minsa. Només em va acompanyar Pili Sales o vaig acompanyar jo a ella.
La tarda de dissabte, Pere Montañana, que era la veu de la ràdio de la fira em va entrevistar com a president de l’associació i més tard, Llorenç Navarro em va requerir per a constituir la Taula d’entitats local, a l’empara del que disposa el Reglament Orgànic Municipal (ROM) La poca presència d’entitats va fer posposar la constitució que, finalment, es va acabar constituint diumenge, nomenant-te representant al president de l’Associació de Veïns de l’Acollidora Àngel Porres. Mentre abandonava a Pili a la seva sort, van passar a fer-li una petita entrevista. No va poder concretar-me quina de les ràdios va ser. Aquesta mateixa tarda es va aprofitar pe a presentar la pagina web de la colla que no potser una altra que:
 
 
A la pagina web s’hi pot trobar, entre altres coses, la programació d’actuacions i assajos, la connexió a la pagina de Facebook i una petita crònica i fotografies dels principals actuacions amb presència de la colla, etc. I una cosa molt important, la publicitat dels nostres col·laboradors, unes peces bàsiques per al finançament de la colla.  
Diumenge pel matí  en va entrevistar Manel Ramon per a Amposta Ràdio. Des del meu punt de vista va ser una entrevista molt professional i com va dir ell mateix al final, va quedar força bé. Ja per la tarda, qui em va entrevistar va ser Ràdio Joventut de Masdenverge que, a diferència de les altres, varem haver de ser nosaltres els qui la sol·licitàrem. Aquí vaig aprofitar l’ocasió per anunciar que dissabte 15 anirem a assajar al pavelló poliesportiu de Masdenverge.
La valoració que faig de la fira és elevada. Tot i que els organitzadors no són professionals i el pressupost és de 0 euros, la qualitat i diversitat dels actes és extraordinària. Les taules rodones com per exemple la que va tractar sobre Internet, futur i territori, amb la presència de diversos periodistes del territori. També es va presentar el grup Garba que engloba a diversos partits i associacions de l’esquerra amb inquietuds comunes. Durant aquest acte hi va tornar a haver una taula rodona amb el títol de Paisatge, territori i futur: cap a on volem anar, amb la intervenció de Jordi Martí, Lluís Melich, Josep Polet, Oriol Ferré i Matilde Font. 
També hi van haver diverses demostracions de balls, concurs de gossos, recital poètic, etc.
Per tant, una fira que a d’anar a més, sobre tot en presència ciutadana als actes. Recordeu que, a diferència de la majoria de fires organitzades per l’Ajuntament, l’entrada és gratuïta.