dimarts, 17 de setembre del 2013

AI, AI, AI…

(Comentari escrit abans de la Diada) 
 

S’ha refredat la bona sintonia entre CiU i ERC durant els darrers dies?
Segons el diari Ara, la passada setmana a Madrid, s’haurien trobat Mariano Rajoy i Arturo Mas. El contingut de l’entrevista no ha transcendit, però tot indica que Rajoy li hauria avançat a Mas la resposta oficial que li donarà a la petició que li va fer el President Català sobre la consulta que es vol organitzar per a l’any vinent. Evidentment, la resposta, com s’esperava, va ser negativa i, per tant, una consulta legal no es podrà fer.
Aquest fet va ser el causant de les declaracions que va fer dijous el President de la Generalitat sobre que si no es pot fer la consulta el proper any, al final de la legislatura es convocarien unes eleccions plebiscitàries, es a dir, tots els partits haurien de mostrar les seves cartes sobre si són partidaris de que Catalunya esdevingui un estat independent o no.  
Aquest fet no ha agradat gens a ERC que, en boca del seu vicepresident, el rapitenc Lluís Salvadó (el Patacó), va dir que el seu partit no té pla B i en tot cas, el pla A, el B i el C, passen tots per fer la consulta l’any 2014.
Efectivament ERC té aquest como a únic objectiu i per aconseguir-ho donaran suport a Mas encara que això signifiqui trencar amb tots els seus principis. Vull recordar que fa uns anys presumien de tenir les mans netes. En aquests moments dubto que les tinguin tant impol·lutes com deien, ja que quan es dóna suport a un partit que està imputat pel cas Palau (fins i tot té la seu embargada) i posa totes les traves que pot per a que Mas no hagi de donar explicacions al parlament. Ah! Què ja va donar-ne? Mas i Rajoy i Rajoy y Mas, tanto monta, monta tanto... O sigui, em dóna igual el que van dir en seu parlamentària com si no haguessin ni acudir a dir res.
Però es clar, si ara Mas trenca el pacte i no s’atreveix a fer el referèndum l’any vinent, la fidelitat que fins ara li ha demostrat ERC deixarà d’existir i, per tant, també seria possible que acabessin per fer caure l’actual govern català.
Es possible que hi puguin haver eleccions anticipades un altre cop? Personalment no ho crec, ja que penso que, finalment ERC acabarà acceptant el pla de Mas (igual com va passar amb la prorroga dels pressupostos), però puc estar equivocat.