divendres, 27 de setembre del 2013

POSITIU I NEGATIU

L’eurodiputat de CiU Ramon Tremosa donava una nova versió sobre les relacions de Catalunya i Espanya.
Segons Tremosa, una hipotètica independència de Catalunya seria beneficiós per una Espanya, sovint, massa acostumada a que sigui Catalunya la que estiri del carro de l’economia.
Jo m’ho he imaginat com aquells antics negatius de fotografia que després de passar pel laboratori, es convertien en fotografies (es a dir, es positivaven)
Tremosa donava la culpa a la casta de funcionaris de l’estat, que segons ell, seria la que controlaria la situació.
Bé, em sembla que és una opinió un tant peculiar i d’aquelles que sé solen anomenar políticament incorrectes. Possiblement pugui tenir raó en part, però les generalitzacions sempre són odioses i poden crear més d’un conflicte o malentès.
No és la primera vegada que s’ha tractat d’improductius (per dir-ho d’una manera fina) a determinats col·lectius d’arreu d’Espanya i, ràpidament, des d’allí, han sortit al contraatac i s’ha hagut de fer marxa enrere.
En canvi, es cert que Madrid disposa de la major part dels funcionaris de l’estat, j que és allí on estan tots els ministeris i una gran part de les delegacions i principals oficines administratives de l’estat. Només cal mirar el BOE quan surten places de funcionaris i el percentatge que se’n creen per a la capital i cort.
També Madrid concentra la majoria de centrals de multinacionals i grans empreses que poden tenir els centres productius dispersats al llarg de la geografia espanyola, però que tributen allí.
Si la independència seria positiva per a Catalunya, cal deduir que seria negativa para la resta d’Espanya. Poques vegades hi surten guanyant les dues parts, encara que després de veure’s el que es veu darrerament, sembla ser que alguns espanyols també els complauria la nostra secessió. Són punts de vista.