diumenge, 22 de setembre del 2013

El Toro de la Vega de Tordesillas: "Aquí tenim els correbous"

(Carta al director publicada pel Periódico de Catalunya)

Divendres, 20 de setembre del 2013 Joan Giménez (Puigcerdà)
 
Em va fer vergonya contemplar el lamentable i trist espectacle, si se'n pot dir així, del Toro de la Vega de Tordesillas.
No puc entendre les ments d'aquests individus que es vanaglorien de fer patir un animal punxant-lo fins a morir. ¿De què estan fets aquests agosarats sanguinaris? ¿Com és possible que les autoritats ho permetin? Sembla que ja s'han recollit moltes firmes per suprimir aquesta barbaritat.
Fa uns anys, tiraven a un pobre ase des de dalt d'un campanar d'una població de la Catalunya central. Aquí, a Catalunya, amb els correbous també tenim la nostra. Aquests pobres animals, amb torxes a les banyes que els cremen els ulls i l'esquena... ¿És necessària tanta brutalitat? ¿Què se'ls remou a les entranyes a aquests individus per utilitzar el dany que produeixen als indefensos animals per satisfer la seva vanitat? ¿Com podem dir que som un país europeu davant uns fets d'aquest calibre?
Fa pocs anys, i per motius polítics, es van suprimir les corrides de toros, però a canvi d'uns maleïts vots es van mantenir els correbous. I el que és més trist, aquesta atrocitat és contemplada pels nens.
Amb tots els respectes, o més ben dit, sense cap respecte, no veig gaire diferència entre els fets de Tordesillas i els correbous que es fan a Catalunya. Tant uns com altres fan pudor.