dimarts, 17 de setembre del 2013

BONO ESTARIA MILLOR CALLAT



Segons José Bono, el que fora president de Castella la Manxa, Ministre de Defensa i president del Congrés dels Diputats, la culpa que l’independentisme a Catalunya vagi en augment és culpa del PSC. Mireu que he escoltat i llegit estupideses, però aquesta és de les més grosses.
Per a dir-ho clar (i català), la culpa que cada cop hagi a Catalunya molta més gent que es decanta cap a la independència, és per la intransigència d’una bona part dels castellans, entre els qual trobaríem al mateix Bono, però també d’altres personatges com Rodríguez Ibarra o Alfonso Guerra. I, evidentment els del PP i els que encara hi ha a la seva dreta.
Si tot aquest col·lectiu evitessin donar segons quines opinions sobre Catalunya i els catalans, la reacció dels d’aquí no seria de rebuig frontal. Però com no és així, l’animadversió és recíproca.
Vaig opinar l’altre dia (i ara ho tornaré a dir) que tan Bono, com Guerra, com Ibarra, haurien d’estar tancats a un psiquiàtric des de fa temps. Potser així ens estalviaríem escoltar bestieses com la que va dir Guerra sobre l’Estatut d’Autonomia de Catalunya: li passarem el ribot fins que no se’l reconegui. I encara que no ho fes ell, si que se’n va encarregar-ho de fer el Tribunal Constitucional, la ma executora del nacionalisme espanyol més ranci.