dilluns, 2 de setembre del 2013

LA PÍFIA DEL DIA 2-09-2013



Els diaris cometen sovint tot tipus d’errades. Moltes de ben segur que se’ns passen per alt i n’hi ens en adonem, però alguna pot arribar a clamar el cel de monumental que és.
De fet, les cartes al director van néixer per a advertir al diari de tota mena de pífies o comentaris erronis o fora de lloc que s’hi podien llegir. En l’actualitat són petits articles escrits amb més o menys traça.
També, si us en heu adonat, molts diaris tenen un apartat anomenat fe d’errates on hi surten rectificacions sobre temes tractats durant els dies anteriors.
Avui, sense anar més lluny m’he trobat en una d’aquestes errades. Ha estat dintre de l’apartat d’esports del Periódico. Quan surt la classificació de màxims golejadors de la Lliga espanyola, en primer lloc figura Messi amb 5 gols (3 contra el Llevant i 2 contra el València) Però és que perdut entre la resta de jugadors torna a sortir Messi (Barcelona) amb 2 gols...
Igual es tracta d’un germà i caldria anomenar-lo Messi II, tal i com es feia fa unes dècades. Per exemple amb el jugador del Barça Gonzalvo III.