dilluns, 23 de setembre del 2013

NO TOTS SOM IGUALS




En un dels seus habituals discursos nadalencs, el Rei va afirmar que tots els espanyols som iguals davant la llei. No és que ho digui ell, sinó que així ho estableix la Constitució Espanyola de 1978.
Però tots sabem que a la pràctica això no és així i que a l’hora de la veritat hi ha ciutadans que surten més ben parats que d’altres, ja sigui per l’actitud més benvolent dels jutges o bé, per la gràcia de l’indult.
Demà (24-09-2013) operaran al ciutadà Rei d’una infecció produïda per una pròtesi de maluc. Sembla ser que aquest fet el portarà a estar de baixa durant molt de temps, durant el qual, el ciutadà Príncep es farà càrrec de la seva agenda.  
Com a treballador públic que sóc, si em veig obligat a estar de baixa, durant els 3 primers dies només cobraré el 50% del meu salari. Entre el dia 4 i el 20, el 75% i només a partir d’aquest dia em pagarien el 100% de les meves retribucions. Qui ostenta la Corona d’Espanya, també veurà reduïdes les seves retribucions?
Des de que va entrar en vigor aquesta normativa (per obra i gràcia del govern de Rajoy) he vist companys que han acudit a treballar visiblement coixos o amb el braç enguixat.
Amb un salari retallat i diverses congelacions, moltes economies familiars no poden permetre’s que un dels seus membres estigui de baixa ni que sigui un sol dia. I encara podem donar gràcies que tenim treball!
Ens tenen allí on ens volien tenir. Bé, a tots no, n’hi ha que seguiran tenint els privilegis que comportar pertànyer a la casta dominant o ser amic d’un d’ells.