dilluns, 8 de setembre del 2014

DOS TEMES DE SALUT


-Què fa ton pare?
-Està ingressat des de fa 4 dies.
-No sabia res... I això?
-De sobte es va trobar malament i el varem portar a urgències. Després de visitar-lo ens van dir que no era res greu, li van donat una injecció i el van enviar cap a casa... Al veure que no recuperava, hi varem tornar i el van ingressar.

Converses semblants a aquesta l’he escoltat moltes vegades. Sense anar més lluny una cosa així li va passar a ma sogra.
El primer cop que arriben a urgències, se’ls treuen de sobre ràpidament i els envien cap a casa. Només si tornen una segona vegada els acaben ingressant. És el protocol que segueixen des de que van decidir retallar en Salut (a part de moltes d’altres coses)
Les farmàcies també tenen l’ordre de subministrar els medicaments genèrics encara que el metge hagi receptat el de marca.
En contra del que es diu, els genèrics no són ben bé iguals que els de marca. Pareguts, sí, iguals, no.
M’ho explicava fa pocs dies un amic que va patir un infart. Només el medicament de marca receptat pel facultatiu li va bé, però a la farmàcia li dispensen l’altre. Es va anar a queixar a l’especialista de la Residència que el porta i va posar el crit al cel...
Però una vegada més és el protocol que tenen establert. Per aconseguir estalviar en despesa farmacèutica, dispensen el genèric encara que no sigui tan bo i vagi en contra de la salut del pacient.