dimecres, 10 de setembre del 2014

FM (Fem-ho Malament)

Segurament recordareu que l’alcalde de Tortosa es va presentar a les eleccions amb el lema FB (Fem-ho Bé) FB eren les inicials del seu nom: Ferran Bel.
Avui no valoraré si ho ha fet bé o no, ni parlaré de Ferran Bel ni tan sols de Tortosa.
Una vegada més em centraré amb el que passa a la capital del Montsià. Sabeu que l’alcalde d’Amposta es diu Manel Ferré (MF) Si invertim l’ordre de les inicials ens trobarem amb FM. I d’aquí podríem treure un nou lema que, ara com ara reflectiria la realitat de la ciutat: Fem-ho Malament.
No faré balanç dels seus dos mandats, encara que la gestió en temes com el nou escorxador i la zona comercial no és que s’hagin fet malament, s’han fet pèssimament. Sovint, des de l’Ajuntament d’Amposta es ven fum als ciutadans i, a sobre, aquest s’ho creuen. Sembla ser exemples anteriors com el de la zona lúdica de Tosses (la discoteca Metro, el darrer local d’oci que quedava va tancar definitivament aquest passat agost) o el polígon de l’Oriola amb el tancament d’empreses que havien de ser la salvació d’Amposta (Lamicat o Antaix) no són prou arguments per a que d’una vegada per totes es deixi de donar la confiança amb el que, durant els darrers 27 anys s’han cregut els amos i senyors de la nostra ciutat.
Després d’aquest preàmbul passo a valorar la roda de premsa que el PSC va fer dimarts passat i que, des de el meu punt de vista, va posar el dit a la nafra en les mancances que ha tingut l’equip de govern municipal presidit per Manel Ferré.

CETECOM (Centre tecnològic del Compòsit) Recordareu que fa unes setmanes i de forma casual me’l vaig trobar a una punta del polígon de l’Oriola. Quan vaig veure per Internet em vaig estranyar que una cosa així pogués existir a Amposta, però si havia de ser el que s’anunciava a la pàgina web, n’hi havia per felicitar a aquells que ho haguessin fet possible. Massa bonic.
Segons la nota de premsa facilitada pel PSC, aquestes instal·lacions que, sembla ser s’havien pensat com a complement de Lamicat (la fàbrica de laminats que va visitar Pujol fa uns anys i que avui es troba tancada i barrada), es troben en concurs de creditors. En el darrer ple, l’equip de govern va aprovar la compra del terreny on s’ubica per a que ningú, després de la inversió que s’ha fet allí, pogués, comprant el solar, fer-se la resta de les instal·lacions. O sigui que es va començar fent un nyap i ara l’única cosa que s’ha fet és corregir l’error inicial.

46 informes negatius. Ni 5, ni 10 ni 20... 46! Em semblen molts informes negatius els que ha fet la intervenció municipal. La qual cosa fa pensar que, evidentment, les coses o s’estan fent bé. Abans de l’arribada de la interventora hi havia una dinàmica que s’ha volgut mantenir i que com es pot veure, les velles argúcies d’anteriors equips de govern, no han pogut tirar endavant.

Una nova màquina de neteja. L’equip de govern s’excusa amb els quilòmetres de carrers que hi ha a Amposta. Però jo, humilment, voldria recordar a l’alcalde i la resta de l’equip que no és més net aquell que neteja més, sinó qui menys embruta.
Arribat a aquest punt, em pregunto: ¿Quines mesures (reals, però sobre tot efectives s’han pres per part de la regidoria corresponent per a mantenir nets els espais públics de la ciutat (carrers, places, parcs...)? Perquè l’evidència ens demostrar que allà per on vagis hi trobes tota mena de brutícia: papers, plàstics, envasos de tota mena, femtes de gos... Ah! Sé m’oblidava... I bolquers de nadó i adult!!
Es podrien estalviar molts diners als ciutadans si no s’embrutés la ciutat, igual com passa a d’altres països on, des de ben menuts, se’ls educa per a que no embrutin. Aquí costaria més, ja que hi ha molts mals hàbits, però sempre s’hi pot aplicar una dràstica solució: la sanció.


Sense bandera blava. Els visitants no voten i deixen pocs diners a les arques municipals. Potser per això l’equip de govern es descuida de tenir unes bones platges aptes per al bany. La manca de serveis bàsics, així com d’altres mesures per a garantir la qualitat de les platges d’Amposta (Eucaliptus i Aluet) fa que des de la Unió Europea no ens atorguin cap bandera blava, la qual cosa dissuadeix sovint el turista.