dijous, 4 de setembre del 2014

S’APROXIMA LA CONSULTA


La vicepresidenta del govern català, Joana Ortega va començar a desvetllar els detalls de la consulta: meses electorals, dotació policial... Però de tot, el més important és la forma de votar.
S’han establert dues formes de votar: presencialment i dipositant el vot al consolat corresponent sempre que es tracti de catalans residents a l’estranger. S’ha descartat però el vot per correu i l’electrònic.
Tot això em dóna que pensar que tant parlar, discutir i fins i tot barallar-se, en lloc de planificar-ho adequadament, s’està improvisant molt.
Puc entendre que no es pugui votar electrònicament. De fet, a l’Estat Espanyol seria una novetat, però no poder fer-ho per correu demostra que no s’ha negociat aquesta possibilitat amb Correus, que, fins ara, és qui en té les competències.
També seria possible (per què no?) que Correus, davant les pressions del govern de Madrid, hagués posat dificultats per a col·laborar en una consulta que cada cop tinc més clar que, en el cas de fer-se, serà molt descafeïnada.
Però encara tinc més dubtes. En referència al vot, dipositat, quins consolats es faran servir? Els espanyols? O les oficines de representació que la Generalitat va obrir a les principals capitals del món? En el primer cas, si pertanyen al govern central, ja estaran d’acord en prestar el servei?
Imagino que poc a poc s’aniran coneixent els detalls de tot plegat, però per una vegada he de donar la raó al PSC quan van acusar el govern d’ improvisació degut a les presses.