dimarts, 9 de juliol del 2013

TEMPESTA BÁRCENAS, NETEJADORA COSPEDAL, ESTRUÇ RAJOY

Les darreres declaracions de Luis Bárcenas han provocat una tempesta d’imprevisibles conseqüències al PP. Segons l’extresorer, la pràctica de pagar sobre sous en negre als dirigents del partit es remunta a 20 anys enrere, es a dir, més o menys quan Aznar va ser nomenat president.
Una vegada més va ser la Dolo Cospedal qui va haver de sortir al pas de l’entrevista que va publicar el diari el Mundo i on Bárcenas denunciava la mala praxis que havia existit al partit durant anys i anys. Tot indica que els assessors del PP li van dir tu nega-ho tot , en una maniobra de guanyar temps i, segurament, preparar una estratègia de defensa.
A la Cospedal li va faltar dir aquelles paraules cèlebres que va pronunciar Rajoy fa uns mesos: tot es mentida menys algunes coses que s’han publicat per aquí... La frase en qüestió és digna de ser meditada i respon a la forma de ser d’un polític mediocre que encara deu d’estar pensant: Què faig aquí? I Qui em manaria a mi posar-me en aquest embolic?
Dilluns passat, el mateix dia que el Mundo va publicar l’entrevista, al programa Divendres de TV3 hi va haver un interessant tertúlia amb Pere Escobar, Núria Ferré, Sebastià Serrano, Carles Capdevila i Tian Riba. Tot i que el nivell va ser molt alt amb algunes afirmacions un tant sorprenents, em va agradar, sobretot, la intervenció del professor Sebastià Serrano. El professor (que és catedràtic  de lingüística general i teoria de la comunicació a la Universitat de Barcelona) va afirmar que durant la intervenció de la Dolo es van poder apreciar gestos propis d’una persona que menteix i, fins i tot, del to de els seves paraules es podia denotar perfectament que estava mentint. I ho diu tot un expert en comunicació! Per a les tasques de netejadora caldria pensar en d’altres persones com per exemple González Pons, ja que la secretaria general no se’n acaba de sortir.  
Tian Riba, col·laborador diari del programa que dirigeix Xavi Coral, va dir que el marron que té el PP és tan gran que, segurament dintre de 10 anys el PP, com a tal no existirà i, segurament, el PSOE tampoc i, en el millor dels casos, s’emportarà per davant a tota una generació de polítics.  
Voldria remarcar unes paraules de la Dolo que diuen molt (des del meu punt de vista) mostra clarament la nul·la voluntat que té el PP d’admetre els fet i confondre a la ciutadania: la comptabilitat del PP és clara, diàfana i està auditada. Anem a pams. Tot això que diu la secretari general del PP és totalment compatible amb una doble comptabilitat. Qualsevol empresa amb ànim de defraudar, els seus comptes en B els registrarà a part. Després, cada any, els reflectirà a la corresponent declaració de l’Impost sobre Societats i finalment els dipositarà al registre mercantil provincial. Normalment  les auditories només indiquen tot el que la comptabilitat reflecteix és correcte i s’ajusta a la normativa. Per tant, un auditor de comptes contractat, en aquest cas pel PP, no anirà a buscar els tres peus al gat, és a dir, tot l’il·legal que ha pogut generar el partit del carrer Gènova en els darrers 20 anys. Per cert, per Internet es va poder veure la comptabilitaten negre d’aquests darrers 20 anys penjada en la web d’Anònimus.    
I Rajoy? Com sempre, aplicant la tàctica de l’ estruç: amagar el cap sota terra i mirar d’eludir a la premsa posant qualsevol tipus d’excusa.
Cada vegada s’escolten més veus que demanen l dimissió en bloc del govern i afirmen que en qualsevol país democràtic, d’existir un afer de la magnitud que té el PP (el cas Bárcenas és una conseqüència del Gürtel), ja haurien dimitit. Jo m’hi sumo:

RAJOY DIMISSIÓ, JA!! 

Una darrera pregunta: Per què el PP no s'ha querellat contra Bárcenas?