divendres, 12 de juliol del 2013

LA TRAMA CORRUPTA DE BÁRCENAS, CORREA & CIA

Quan tothom parla de Luis Bárcenas, la suposada comptabilitat en B que portava del PP, els milions que tenia a Suïssa i de tot l’enrenou que ha generat dintre del partit que dóna suport al govern de Rajoy, sembla ser que ja ningú se’n recordi de l’origen de tot plegat o al menys no se’n parla el que s’hauria de parlar.
Penso que va bé refrescar la memòria i recordar com va començar la trama corrupta; una trama demostrada, jutjada i amb penes de presó per als seus principals responsables. Cal recordar que tots els diners que té (o tenia)Bárcenas dipositat a diversos bancs suïssos, com els diners que, suposadament cobraven els càrrecs del PP en negre (entre ells sembla que també Rajoy), tenen el seu origen en l’entramat delictiu que van dissenyar Correa i els seus companys de malifetes; alguns d’ells, recordem-ho, es van deixar veure per la boda de la filla d’Aznar elegantment vestits.  
Cóm funcionava? L’entramat de la Gürtel va muntar una sèrie d’empreses pantalla que obtenien suculents contractes d’obres i grans esdeveniments d’aquelles comunitats autònomes governades pel PP (València, Mallorca, Madrid, Castella la Manxa...) Amb la recomanació de diversos dirigents del partit a nivell nacional, establien contacte amb els màxims responsables de l’administració amb la qual volien contractar. Per tal d’aconseguir el seu propòsit, els hi feien regals (vestits, sabes i corbates a Camps, bosses de ma a la Rita Barberà, etc.) Una vegada obtinguts  els contractes, subcontractaven el serveis a d’altres empreses que eren les que els realitzaven. Com que d’allí havien de sucar tots, el cost final era força superior al cost real de l’obre i servei. Però com es pagava amb diners públics que són conseqüència dels impostos que paguem els ciutadans (sobre tot els assalariats –no ve al cas, però m’agrada remarcar-ho) , no passava res.
Després els responsables de la Gürtel repartien els beneficis entre tots els socis: una part se la quedaven ells (faltaria més) i la resta (si voleu, presumptament) la feien arribar al Partit Popular i l’acabava gestionant Bárcenas que, de tant en tant, n’apartava una bona part per a ell. Fixeu-vos els diners que havien d’entrar a la seu de Gènova per a que Bárcenas pogués desviar-ne 48 milions (o més) a bancs suïssos)
I què feia el PP amb tants diners? Bé, ja ho sabeu, una part es repartia amb sobres entre els seus càrrecs (casualment a l’Esperanza Aguirre no li tocava mai res), una altra part la dedicaven a despeses electorals (els partits tenen limitades les despeses i, per tant, es saltaven a la torera la normativa al respecte) i encara una altra part la devien d’usar per  banquets i capritxos dels seus dirigents, com per exemple la compra d’un poni (si és que la comptabilitat que va filtrar el grup Anònimus era real)
Com heu pogut comprovar, els del PP estan de merda fins les selles (perdó per l’expressió, però penso que és del tot correcta en aquest cas) I, si a sobre, és cert que Rajoy va cobrar sobres quan era Ministre de la Presidència durant l’època d’Aznar, tot aquest enrenou arriba a quotes extraordinàriament elevades i difícils d’administrar, es a dir, se’m fa difícil pensar que si realment Rajoy és un dels afectats, pugui fer com si res i pretengui que el temps passi perquè, el pas del temps sempre fa que les coses s’oblidin... O això és el que pensen.