dimarts, 24 de desembre del 2013

ÉS CEGA LA JUSTÍCIA?



Sempre ens han dit que la Justícia (amb majúscula) és cega... Però els que imparteixen justícia, són també cecs? Evidentment, no.
Els jutges i magistrats, però també els fiscals que exerceixen l’acusació i que en teoria representen a l’estat i va a favor del agreujat, no són cecs, el que tenen la majoria és color polític.
Només així s’entén que mentre els morts de gana, sovint defensats per un advocat del torn d’ofici van a la presó, els lladres de guant blanc, com ho són molts de polítics, sen surten, con diuen els castellans, de rositas...
En els darrers anys hi ha hagut tants de casos de corrupció política en aquest país que és difícil recordar-se’n de tots. Segurament el més gran de tots ha estat el Gürtel que ha afectat nombroses comunitats autònomes i diferents polítics del PP. El Bárcenas, l’extresorer del PP és una conseqüència del Gürtel i de tota la resta de casos on els del PP s’han vist involucrats. Però també el Palau, el Malaia, el Brugal, l’Emarsa, el Pretoria, els ERO’s d’Andalusia.
Parlant del cas dels ERO’s. Quina insistència per part de la jutge del cas de voler imputar als expresidents de la Junta d’Andalusia, no?
En canvi d’altres jutges no piquen tant alt. Perquè qui porta el cas Gürtel no mira d’Imputar a Rajoy i Aznar i el del Palau a Jordi Pujol i Arturo Mas o el que porta la trama del Nóos a la infanta Cristina o al propi Rei, que sembla que també estava al cas.   
La Justícia pot estar cega, però els jutges no ho estan. Hi estaran el dia que deixen de dependre dels polítics que són els que els escullen per a ocupar els carrers importants dintre de la Judicatura.