dimarts, 10 de desembre del 2013

CARTA OBERTA AL SR XAVIER SARAGOSSA, NOU CAP DE LA POLICIA LOCAL D’AMPOSTA

En primer lloc vull felicitar-lo pel recent nomenament com a cap de la policia local de la nostra ciutat, una tasca que, vaticino, no ha de ser gens fàcil, però amb la seguretat que té aptituds per a fer-la bé i també l’experiència necessària que dóna l’haver passat molts d’anys ocupant diversos càrrecs dintre de la nostra policia.
Aquesta experiència acumulada, segurament li ha permès adona-se’n de les mancances existent, sobre tot en temes de circulació, deixadesa a les illes de contenidors de brossa i incivisme divers (com ara pintades i destrosses a mobiliari urbà) que són les que més perceben els ciutadans.
Si la memòria no en falla, el primer pla de circulació a la nostra ciutat data de 1998. Un pla que es va modificar al poc temps i que s’ha anat desenvolupant al llarg de molts d’anys i, de vegades, rectificant coses ‘sobre la marxa’ quan s’ha observat que hi havia solucions més adequades.  
El seu antecessor al càrrec, l’ara inspector dels Mossos d’Esquadra Sr Ruano, tenia la seva pròpia manera de veure la situació, la qual cosa no vol dir que fos la ideal, com segur que tampoc no ho és la meva. És evident. 

Des del meu punt de vista, un dels principals problemes que té Amposta és la manca de places d’aparcament a la zona centre, perquè tothom hi vol arribar amb el cotxe. Això fa que molts de conductors aparquin en llocs que no està permès fer-ho i, sovint, dificultant la circulació d’altres conductors, però també dels vianants.
Sóc partidari d’educar abans de sancionar, es a dir, promoure campanyes informatives amb la finalitat de minimitzar els efectes de la manca de civisme d’alguns (quasi sempre els mateixos) Però si, finalment, s’ha d’aplicar ma dura amb els reincidents, s’hauria de fer. Avui en dia existeixen mecanismes suficients per a identificar a les persones que incompleixen sistemàticament les normes més elementals de trànsit i de civisme.
També sóc conscient de que algunes de les mesures que caldria prendre no depenen únicament de vostè, sinó del seu superior jeràrquic, és a dir, del nostre alcalde; però també és cert que vostè està habilitat per a poder influir en ell para que s’acabin aplicant les mesures correctores necessàries amb la finalitat de humanitzar més la ciutat d'Amposta.
Molta sort!