diumenge, 15 de desembre del 2013

LES INSINUACIONS DE MONTORO

Ho ha tornat a fer!
Si fa uns mesos Montoro va insinuar que els actors i cantants d’aquest país defrauden a l’erari públic, l’altre dia va insinuar que els principals diaris acumulen un gran deute amb Hisenda.
I els clubs de futbol... I moltes societats mercantils... I tants i tants d’altres Sr. Montoro. I els que no tenen deutes és que tenen els seu domicili en paradisos fiscals per a evitar contribuir al nostre país. Però no està bé que ho digui vostè i menys que els criminalitzi de la forma que ho fa només perquè no li complau el que publiquen. Els que s’hauria d’esperar de Montoro és que habilites les mesures necessàries per a evitar-ho. Si us heu fixat, he posat el condicional (s’hauria d’esperar), perquè personalment no ho espero ni d’ell ni de qualsevol ministre d’hisenda que pugui haver en aquest país.
Mireu, quan la crisi ens va agafar amb el peu canviat, el govern de Zapatero va decidir congelar l’oferta d’ocupació pública... Sí, el sou dels funcionaris també es va retallar.
Puc arribar entendre que les noves tecnologies estan suplantant els treballadors públics. Cada vegada es fa més ús d’Internet per a fer els tràmits, sobre tot les assessories i, de cara al 2014 encara se’n implantaran més. Si sabeu que és el PIN24, estigueu atents que qualsevol dia algú en parlarà.
Però hi ha feines que les màquines mai podran fer i departaments ministerials que precisen molts més efectius que els que tenen en l’actualitat. Un d’aquests departament és la inspecció tributària i financera. Espanya hi dedica molts menys efectius que la majoria dels països de l’OCDE. Una inspecció de finances més eficient i millor dotada permetria recaptar molt més i, sobre tot, dels sectors tradicionalment més defraudadors (que, evidentment, els hi ha) I si s’aconsegueix això, es poden fer dues coses: o destinar més diners als serveis públics com la sanitat, educació, infraestructures, etc. o abaixar impostos sobre tot als treballadors que, tradicionalment, han estat els que més han contribuït.
Les insinuacions de Montoto són un insult a la intel·ligència col·lectiva dels ciutadans d’aquest país. Perquè posats a insinuar... Nosaltres també ho poder fer sobre el, no?
Què té Montoro, demència senil? Segurament... I no seria un insult, simplement reflectiria una realitat que tothom veu.