divendres, 11 de juliol del 2014

ELS QUE NO VOLEN BAIXAR DEL BURRO

Quan ja estem arribant al final del curs polític i les vacances s’apropen per a una majoria de ciutadans d’aquest país (inclosos diputats, senadors i altres espècies protegides) sembla ser que hi ha interès (o no) per tancar temes pendents.
Serà per això que el govern ha tret a corre-cuita una sèrie de reformes legislatives que afecten 26 lleis de 9 ministeris. El que es coneix com una llei òmnibus. Tant ràpid es va voler anar que es van d’haver de fer una sèrie de modificacions prèvies amb la consegüent publicació al BOE. No cal ni dir-ho que l’oposició, de forma unànime, van protestar per la manca de debat parlamentari. Però Alfonso Alonso els ho va deixar clar: Com diuen a l’Aragó, jo sóc igual que vos, però tots junts som molt més que vos... O sigui que tenen majoria absoluta i fan els que les hi dóna la gana. Queda clar?
Mentre a Madrid passa això, a Catalunya es parla dels llits dels hospitals, Com cada any en arribar a l’estiu, els hospitals tanquen plantes senceres. Des de la Conselleria de Salut es diu que això és normal i que passa sempre, però segons els facultatius, quan arriba setembre ja no se’n reobren tantes.
Ahir el Triangle publicava la prova contundent de la derivació de pacients des de la salut pública a la privada. A la foto s’hi veia una nota interna de la direcció de l’Hospital de Bellvitge on es demanava derivar a d’altres centres hospitalaris a determinats pacients en llista d’espera. Per als malalts no els suposarà cap contratemps, però els propietaris dels centres privats s’estaran fregant les mans i agraint al Conseller Boi Ruiz el regalet.
Els meus lectors més fidels, imagino que recordareu que el mes passat vaig dir que fins setembre no hauria cap tipus de novetat respecte a la consulta del 9-N. Què si era el nou Rei que havia de fer de mitjancer entre el govern de l’Estat i Catalunya, els contactes s’endarreririen molt perquè primer hauria d’atendre una sèrie de compromisos internacionals i en arribar a l’agost les vacances.
De moment sembla que les meves previsions s’estan complit, encara que sembla que des d’alguns sectors  hi ha pressa per dissipar dubtes (ja sabeu, hi ha qui diu que es farà i d’altres que no) Anit mateix, a la tertúlia del programa de Cuní a 8TV es debatia sobre aquest tema. Un tema que el Periódico qualifica com a vodevil, ja que sembla que hi hagi voluntat de diàleg per les dues parts, però a l’hora de la veritat resulta que Rajoy i Mas (Mas i Rajoy) no s’han reunit des del passat mes d’agost (o sigui, des de fa quasi un any) Opinaven els contertulians de Cuní que qui demani ara una reunió, serà rebaixar-se davant l’altre.
Segons el govern català, Mas va demanar a Rajoy reunir-se el dia de la presa de possessió de Felip VI (V+I), però segons el govern central no va passar d’una frase col·loquial tipus: ja ens veurem...  
Si Rajoy i Mas (o Mas i Rajoy) anessin amb burro, cap dels dos voldria baixar. Però ja sé sap que de tant d’anar en burro, al final te fa mal el cul, però d’altres en canvi poden arribar a perdre la paciència, ja que no només s’ha d’anar en burro, cal fer d’altres coses que em sembla, ara, s’estan passat per alt.  
Finalment fumata blanca.De moment no sé sap de qui ha estat la iniciativa, però avui s'han parlat pe telèfon. Han quedat per a reunir-se un dia, per la Santamaria no ha concretat si serà abans o després de les vacances d'agost. Ho veieu?