dimecres, 9 de juliol del 2014

PORT DELS ALFACS: FINALMENT EL CREUER NO HA ATRACAT

Amb un pam de nas s’han quedat avui els veïns de la Ràpita en veure que el creuer de luxe que havia d’atracar al seu port, finalment no ho ha fet.
Efectivament, avui a les 7 del matí, s’esperava des de feia dies, el primer creuer de luxe (un veler) que havia d’atracar al port del Alfacs. Els comerços, bars i restaurants s’havien preparat per a rebre els acabalats visitants. Fins i tot s’havia repartit una mena de diccionari amb les paraules i frases més comunes per tal d’atendre’ls millor. Fins i tot s’havia destinat un lloc per a la premsa i havien de ser rebuts per l’alcalde.
Sembla ser que el vaixell en qüestió ha arribar puntualment, però ha fondejat abans d’entrar al port com si li tingués por. Primer s’ha dit que perquè no hi havia pràctic (el tècnic que coneix a la perfecció el port i que guia les embarcacions pels llocs més adients) Però això semblava del tot inversemblant, perquè si tothom sabia que avui havia d’arribar, sé suposa que les autoritats portuàries ho sabien millor que ningú. Després s’ha dit que la culpa era del vent que impedia que es pogués fer bé la maniobra d’atracament.
Jo encara he apuntat una altra possibilitat. Que l’alcalde, vara en ma, hagués atemorit els tripulants que, davant l’amenaça que significava que els hi donés un cop de vara, han preferit girar cua sense xafar el moll rapitenc.
I això és el que ha fet el vaixell: Ha donat la volta amb el desencant de tota la població expectant.
A veure si amb el següent hi haurà més sort.