dijous, 10 de juliol del 2014

TORNAR-SE EN CONTRA

Quan el passat 9 de juny es va fer oficial davant la premsa la candidatura de Francesc Miró com a candidat a l’alcaldia d’Amposta pel PSC, estava acompanyat per l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros.
El motiu de la seva presència era doble. Per un part, recolzar la candidatura de Miró, ja que tots dos fa molts d’anys que es coneixen i han estat unts a la Diputació de Tarragona i, per l’altra, la petició de l’alcaldable d’Amposta a l’alcalde de Tarragona de que Amposta fos seu dels Jocs del Mediterrani de 2017 que es celebraran a la seva ciutat.
Cal dir però que, el comitè organitzador dels jocs no havia tingut en compte Amposta per a que fos subseu dels jocs. Ballesteros li va prometre a Miró que s’estudiaria. Una resposta de polític que no té perquè anar més enllà... Francesc Miró aprofitarà la promesa per a impulsar una mica més la seva candidatura, però el tema hauria d’estar tancat molt abans de la campanya electoral de les municipals de 2015.
Sense haver de fer cap instal·lació, Amposta podria ser subseu d’almenys dues modalitats: el rem i l’esgrima.
El rem és sense dubte l’esport que més triomfs ha portat a la ciutat d’Amposta amb medalles constant tant nacionals com internacionals, fins al punt de tenir alguns remer olímpic. Les instal·lacions del club Nàutic són relativament noves (3 o 4 anys) i el riu Ebre ideal per a la pràctica d’aquest esport.
En quan a l’esgrima, tot i ser un esport amb molta menys tradició que el rem, ha tingut un gran impuls en les darreres dècades i també ha guanyat medalles en competicions nacionals i internacionals.
Però què passarà si finalment el comitè organitzador del Jocs del Mediterrani de Tarragona no atorga a Amposta la categoria de subseu? Què CiU ho aprofitarà electoralment per a carregar contra el candidat socialista i presentar-ho com el seu primer fracàs. És el mateix que dir que sé li pot girar en contra.
Si li donen, Francesc Miró podrà presentar-ho con un èxit particular, però això, per si mateix, no garanteix un bon resultat a la candidatura que ell mateix encapçalarà.
I, si finalment és CiU la que torna a guanyar o ERC a la que les enquestes sembla ser que també li donen possibilitats, li sabran treure un rèdit polític a un esdeveniment que els haurà plogut del cel, sense que hagin fet res per aconseguir-lo.
Sovint la política sol ser molt injusta.